Ce a ajuns să facă Mihai Albu cu afacerea sa, după ce a ieșit din lumina reflectoarelor

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 19 aug 2021, 15:56
Mihai Albu, unul dintre cei mai renumiti designeri de incaltaminte din Romania
Sursa: Facebook

Mihai Albu și-a făcut un renume în România, datorită afacerii pe care o are de foarte mulți ani. Pantofii creați de acesta sunt extrem de apreciați, mai ales pentru că toate colecțiile au o notă nonconformistă. Cu toate acestea, din cauza pandemiei, și afacerea lui a avut de suferit. Celebrul designer s-a reorientat și și-a mărit colecțiile de pantofi cu modele noi, create în special pentru fete.

La 58 de ani, Mihai Albu se poate mândri cu afacerea pe care o deține și în care a investit extrem de mult timp și bani. Ambiția de a reuși și pasiunea de care a dat dovadă mereu în colecțiile de pantofi pe care le-a realizat de-a lungul timpului i-au adus însă faimă internațională și multe laude din partea tuturor persoanelor din showbiz-ul românesc și de peste hotare. 

Mihai Albu și secretul unei afaceri de succes

Încă din primii ani de facultate, Mihai Albu și-a descoperit marea pasiune pentru design. În 1990, acesta a absolvit Institutul de Arhitectură ”Ion Mincu-București” și tot în același an a decis să-și deschidă și prima lui firmă. Cu ajutorul acesteia, a reușit să intre în industria modei. 

Ușor, ușor, Mihai Albu și-a făcut un nume în lumea pantofilor de lux.

În 1995, era deja cunoscut în România, dar nu s-a mulțumit cu atât. Creațiile sale nonconformiste au fost expuse în marile orașe ale Europei și nu numai. Mihai Albu este deținătorul a două recorduri, pentru cele mai înalte modele de încălțăminte. Primul a avut 31 de cm, iar al doilea 37. 

Stilul unic al designerului i-a adus recunoașterea internațională. Multe vedete de la Hollywood s-au arătat încântate de pantofii realizați de Mihai Albu.

În România, Albu a fost supranumit ”Arhitectul Pantofilor”. În ceea ce privește viața personală, designerul are o fată, Mikaela, din căsătoria cu Iulia Albu. 

Mereu la curent cu tendințele actuale și tată de fată, Albu a creat o colecție de sneakers pentru tinerele domnișoare, intitulată sugestiv ”Mika Smikars”. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cât costă o pereche de sneakers de la Mihai Albu

Chiar dacă este recunoscut pentru colecțiile impresionante de pantofi de lux, Mihai Albu și-a păstrat stilul și în modelele de sneakers pe care le-a creat. Acestea ies din tiparul cu care suntem obișnuiți și fiecare pereche poartă, fără îndoială, amprenta stilului unic al designerului. 

Bineînțeles că prețurile variază în funcție de modelul de sneakers, dar ținând cont că pandemia i-a afectat serios afacerea și lui Mihai Albu, colecțiile sunt la reducere.

De exemplu, perechea de sneakers din poza de mai sus, Rainbow, costă acum 389 de lei, față de 599 de lei, cât era inițial.

 

Așa cum se poate observa în imagini, modelele sunt variate, așa că există o opțiune pentru fiecare preferință. Dacă sunteți genul care adoră încălțămintea mai colorată, există destule modele care să vă satisfacă, iar dacă mergeți pe stilul clasic, bineînțeles că negrul este opțiunea perfectă.