Ce a ajutat-o pe Monica Pop în lupta împotriva cancerului. Celebrul medic oftalmolog le recomandă asta tuturor pacienților: „Asta știe orice fel de medic”

Autor: Diana Bostan

Monica Pop, în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”

Sursa: Captură YouTube

Invitată în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, Monica Pop, celebrul medic oftalmolog a făcut dezvăluiri incredibile din lupta sa împotriva cancerului.

Celebrul medic oftalmolog a venit în fața telespectatorilor cu detalii surprinzătoare ce țin de viața personală și de activitatea profesională. Monica Pop a vorbit despre lupta împotriva cancerului, oferind mai multe sfaturi prețioase celor aflați în aceeași situație.

Citește și: Monica Pop, demontează mitul mușețelului. Românii îl folosesc greșit ca leac băbesc „Sunt oameni care și-au pierdut vederea de la leacuri dintr-astea”

Ce a ajutat-o pe Monica Pop în lupta împotriva cancerului

Medicul oftalmolog Monica Pop a povestit în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai” faptul că gândurile optimiste au ajutat-o cel mai mult în lupta cu cancerul. Ea a subliniat faptul că pacienții optimiști au șanse mai mari să se recupereze bine, în timp ce cei pesimiști au un parcurs mai dificil.

Monica Pop a explicat că nu s-a ghidat doar după acest principiu, ci și-a creat o strategie proprie despre cum ar trebui să se comporte un bolnav în fața unei astfel de afecțiuni severe. Un alt sfat prețios pentru bolnavii de cancer face referire la faptul că aceștia nu ar trebui să își încarce familia cu povara bolii, având în vedere că oricum este o lovitură grea pentru toți.

Medicul a recomandat să nu se plângă zilnic, ci să urmeze tratamentul în paralel cu viața de zi cu zi.

Citește și: Monica Pop, celebrul medic oftalmolog, deschide noul sezon al emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminică, de la ora 23:00, la Kanal D

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

De asemenea, Monica Pop a dorit să vorbească despre acest subiect și în media, pentru că sunt pacienți care se plâng constant și, din acest motiv, ea a sugerat ca aceștia să meargă la serviciu dacă sunt fizic apți, deoarece statul acasă îi poate predispune la gânduri negative.

„Gândurile mele optimiste. Asta știe orice fel de medic. Întotdeauna pacientul optimist va merge bine, în timp ce pacientul pesimist merge prost, și așa este să știți, am testat.

Nu m-am ghidat după asta. Mi-am făcut o strategie, am gândit eu cum trebuie să se comporte un bolnav cu boala asta. Am zis că nu trebuie să încarce familia cu lucrul ăsta, este foarte greu, este oricum o lovitură pentru toți din familie treaba asta. Nu mai trebuie să te vaiți în fiecare zi. Faci tratamentul paralel cu viața. Și de asta am vrut să vorbesc și-n media. Sunt pacienți care fac la fel, care se vaită toată ziua.
De asta am zis, mergeți la serviciu. Pacientul este apt fizic. El trebuie să lucreze, nu să stea acasă. Statul acasă te predispune la lucruri negative.”,
a spus Monica Pop, în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Monica Pop a vorbit public despre lupta împotriva cancerului

Monica Pop a mai adăugat, în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, faptul că bolnavii ar trebui să vorbească despre afecțiunea lor doar atunci când este necesar și să-și continue tratamentul ca parte a unei vieți normale, exact așa cum era înainte de diagnostic.

Citește și: Ce studii are doamna doctor Monica Pop! Celebrul medic oftalmolog a avut o copilărie grea și plină de lipsuri: „Bunica a zis că nu mă poate stăpâni și că a plâns luni întregi pentru că m-a dat”

Aceasta a fost și motivația ei de a vorbi public despre experiența sa, exprimându-și neînțelegerea față de cei care se ascund că au cancer. Ea a menționat că știe persoane publice care au ascuns acest lucru și a povestit că unii pacienți i-au mărturisit că s-au gândit să se sinucidă, dar au fost inspirați de curajul ei de a vorbi deschis. 

„Să nu vorbească despre asta decât atunci când e nevoie, să-și facă tratamentul paralel cu viața normală, exact ca și cea care a fost până atunci. Ăsta a fost și motivul pentru care m-am decis să vorbesc, eu nu înțeleg de ce se ascund. E vreo rușine că ești bolnav? Eu știu persoane, pe care le știți și dumneavoastră, dar care se ascund că au cancer. Chiar au fost pacienți care au spus: ”Vai ce bine că ați spus că aveam de gând să mă sinucid”. Am vorbit patru ore cu un domn care era în situația asta. Este o boală severă, dar e tratabilă și uneori vindecabilă.”, a mai spus Monica Pop.