Acesta, conform ultimei sale dorințe, a fost înmormântat la Sihăstria Putnei, călugării de aici fiind cei care au pregătit totul. Toți cei care au participat la procesiune au putut observa un detaliu care i-a pus pe gânduri.
Participanții la îmormântare au observat detaliul bizar de pe crucea lui ÎPS Pimen
Citeste si: Pana cand trebuie sa purtam masca? Ce sanctiuni primesc cei care nu respecta legea
Mulți dintre credincioșii care au participat la procesiunea de inhumare a ÎPS Pimen au rămas însă surprinși când au observată că pe cruce nu este trecut numele real al său, Vasile Zainea. Dar răspunsul la această dilemă se regăsește în trecutul fostului monah, și anume că pe 10 martie 1951 a fost tuns în monahism la Mănăstirea Neamț, atunci a preluat și numele de Pimen.
Citeste si: Ce concurent a părăsit competiția "Survivor România"? A fost la un pas de a intra în marea finală
Ulterior, Vasile Zainea, ÎPS Pimen a fost hirotonit ierodiacon, în același an, 1951, și apoi ieromonah (1957). Practic, de atunci, Vazile Zainea a devenit simplu Pimen.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Ce au descoperit privitorii ce scrie, de fapt, în dreptul numelui
Conform celor edificate anterior, era și normal ca pe crucea fostului monahsă fie scris “INRI Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților n. 1920, d. 2020”. Reamintim că fostul monah fusese transferat în București, la Insitutul ”Matei Balș”, după ce starea sa de sănătate se agravase, în urma infectării cu noul coronavirus. Acesta, la momentul decesului, avea vârsta de 90 de ani.
Citeste si: Cine a câștigat prima etapă a jocului pentru imunitate? Victorie detașată a unui faimos
Citeste si: Surpriza incredibila! Cine sunt favoritii saptamanii? Toata lumea spera sa formeze un cuplu