Ce a apărut la mormântul lui Alexei Navalnîi la câteva zile de la înmormântare. Părinții opozantului rus au făcut totul public: „Suntem recunoscători”

Autor: Diana Bostan

Părinții lui Alexei Navalnîi au transmis un mesaj de mulțumire

Sursa: Profimedia

Părinții lui Alexei Navalnîi au transmis un mesaj public prin care au ținut să le mulțumească tuturor celor care au venit la mormântul opozantului rus și celor care s-au rugat pentru el.

Înmormântarea lui Alexei Navalnîi a avut loc vineri, 1 martie, în cimitirul Borisov din Moscova, adunând mii de oameni în fața Bisericii Icoanei Maicii Domnului din Moscova. O mare mulțime s-a adunat pentru a-și lua rămas bun de la cunoscutul opozant rus, care a pierit în circumstanțe misterioase într-o închisoare din Siberia. Chiar și la câteva zile de la înmormântare, rușii continuă să aducă flori și lumânări la mormântul opozantului rus.

Părinții lui Alexei Navalnîi au fost impresionați de ceea ce au găsit la mormântul fiului lor

La doar nouă zile de la înmormântarea opozantului rus Alexei Navalnîi, sute de ruși continuă să se prezinte și să aștepte la coada cimitirului Borisov pentru a aduce un ultim omagiu opozantului rus.

Imaginile surprinse în mediul online arată că mormântul lui Navalnîi a devenit un loc de comemorare, acoperit cu lumânări și flori, simboluri ale recunoștinței aduse opozantului rus pentru lupta sa curajoasă împotriva corupției și a regimului politic. 

Citește și: Sute de ruși stau la coadă pentru a îi aduce omagii lui Aleksei Navalnîi

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Acest gest i-a impresionat profund și pe părinții lui Alexei Navalnîi, care au ținut să transmită un mesaj de mulțumire prin intermediul platformei X( fostul Twitter), mesajul fiind postat de văduva lui Alexei Navalnîi, Yulia Navalnaya.

"Suntem recunoscători celor care au venit şi mai vin la cimitir, celor care aduc flori, scriu despre Alexei, care îşi amintesc de fiul nostru şi se roagă pentru el!", a fost mesajul transmis de părinții opozantului rus.

De ce nu au participat soția și copii lui Alexei Navalnîi la înmormântarea lui

Cel puțin 91 de persoane, din 12 orașe ale Rusiei, au fost reținute de autorități în ziua funeraliilor lui Alexei Navalnîi, informează  OVD Info. Tocmai de acest lucru

s-au temut soția și copii lui, care nu au venit la înmormântarea soțului din frica de a nu fi arestați. Însă, cu toate acestea, femeia a ținut să transmită un mesaj foarte emoționant, în memoria lui Alexei.

Citește și: Cimitirul în care este îngropat Alexei Navalnîi a fost închis de poliție. Rușii nemulțumiți scandează în fața porții: „Lăsați-ne să intrăm”

„Îţi mulţumesc pentru 26 de ani de fericire absolută.

Pentru dragostea ta, pentru sprijinul tău, pentru că m-ai făcut să râd chiar şi din închisoare, pentru că te-ai gândit mereu la mine. Nu știu cum să trăiesc fără tine, dar mă voi strădui să supraviețuiesc pentru ca tu, acolo în Ceruri, să fii fericit și mândru de mine”,   a scris Iulia Navalnaia într-o postare pe platforma X.

Slujba funerară a opozantul lui Vladimir Putin a avut loc într-o biserică din cartierul Marino, din Moscova, acolo unde răposatul a locuit timp de mulți ani. Trupul neînsuflețit al lui Navalnîi a fost înmormântat într-un cimitir de pe malul râului Moscova, iar pe parcursul depunerii sicriului la locul de veci a rulat linia melodică din „Terminator 2”, dar și piesa „My Way”, a lui Frank Sinatra.