Ce a avut de spus Gică Hagi după victoria răsunătoare a României în debutul de la EURO 2024

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 19 iun 2024, 19:50

Gică Hagi a lăudat tacticile iscusite ale lui Edward Iordănescu la echipa națională.

Sursa: Profimedia

România a câștigat cu 3-0 împotriva Ucrainei în debutul de la Campionatul European, iar Gică Hagi și-a exprimat aprecierea pentru selecționerul Edi Iordănescu și echipa sa.

România a debutat cu un succes răsunător la Campionatul European din Germania, învingând Ucraina cu 3-0. Victoria a evidențiat pregătirile meticuloase și strategia impecabilă a selecționerului Edward Iordănescu.

Însă, înaintea meciului crucial cu Belgia, care va avea loc sâmbătă, 22 iunie, la ora 22:00, în Koln, Gică Hagi, unul dintre cei mai respectați foști fotbaliști români, a vorbit despre performanța echipei și a selecționerului.

Gică Hagi a vorbit despre victoria României

După meciul de debut, în care România a demonstrat o formă excelentă, Gică Hagi a oferit o analiză pertinentă asupra strategiei și deciziilor luate de Edi Iordănescu. Hagi a subliniat că Edi Iordănescu este cel mai indicat să decidă asupra tacticilor și abordărilor viitoare, datorită cunoașterii detaliate a echipei și a condițiilor specifice fiecărui meci.

„Nu am să spun eu ce ar trebui să facă Edi.

În situația asta nu trebuie să zicem noi sau să povestim despre asta. El știe cel mai bine, el trebuie să decidă pentru el, la fel ca jucătorii. Ei știu ce este cel mai bine pentru ei, deciziile trebuie să le aparțină întotdeauna lor, fiecare decide pentru el”
, a declarat Gică Hagi pentru Fanatik.

Hagi a evidențiat, de asemenea, valoarea colectivului format la prima reprezentativă, subliniind că succesul echipei se bazează pe jucători talentați și bine integrați în echipă.

„E clar că avem un grup, 100%. Dacă vrei să ai viitor, trebuie să investim în copii. E simplu. Astăzi e unul, mâine este altul. A fost o echipă care a făcut o performanță mare. Avem jucători valoroși cu care s-a realizat un colectiv foarte bun și toți țin unii la alții și au grijă de ei”, a adăugat „Regele”.

România va trebui să facă față unui adversar de cinci ori mai valoros din punct de vedere financiar în următorul meci. Cu toate acestea, Hagi rămâne optimist cu privire la capacitatea echipei de a se ridica la nivelul provocării.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

El a menționat că majoritatea jucătorilor români se cunosc de mici și au o chimie excelentă pe teren, ceea ce contribuie semnificativ la performanțele lor.

„Așteptăm meciurile următoare, unde vor fi noi provocări și trebuie își dorească să devină mai buni și să crească mai mult. Până acum a fost o victorie frumoasă și după aceea să treacă grupa, să vină următorul meci și tot așa.

Toate trebuie să fie luate în parte”, a concluzionat Gică Hagi.

Citește și: Jador și Oana Ciocan au apărut împreună la scurt timp după anunțul despărțirii! În ce ipostază au fost surprinși cei doi îndrăgostiți

Citește și: Nicolae Stanciu a renunțat la tricoul cu numărul „10” pentru o cauză nobilă. Căpitanul naționalei a ales să îmbrace tricoul în care Olimpiu Moruțan ar fi trebuit să joace la EURO 2024

Decizie uimitoare luată de selecționerul Belgiei

De partea cealaltă, selecționerul Belgiei, Domenico Tedesco, a decis să acorde o zi liberă jucătorilor săi după rezultatul dezamăgitor din primul meci. Belgienii nu vor avea nicio activitate miercuri, iar pregătirile pentru duelul cu România vor începe joi. Conform Het Laatste Nieuws, Tedesco a hotărât să ofere această pauză suplimentară pentru a permite echipei să se recupereze fizic și mental înainte de confruntarea importantă.

„Fără activități cu presa și fără antrenament. Marți, jucătorii Belgiei au făcut recuperare, iar selecționerul Domenico Tedesco a hotărât să le ofere o zi liberă suplimentară, miercuri fiind liberi. De joi, toată concentrarea se va îndrepta către meciul cu România”, scriu belgienii de la Het Laatste Nieuws.

România, cu moralul ridicat după victoria convingătoare împotriva Ucrainei, va trebui să mențină nivelul de joc ridicat și să demonstreze încă o dată că poate concura la cel mai înalt nivel european. Confruntarea cu Belgia promite să fie un test major pentru echipa lui Edi Iordănescu, dar cu o strategie bine gândită și un grup unit, șansele de succes rămân semnificative.