Ce a avut de zis Jose Mourinho despre Adrian Mutu după ce a rememorat incidentul controversat cu „Briliantul” de la Chelsea?

Autor: Andrei Costanda

Adrian Mutu a fost testat pozitiv la o substanță de mare risc și suspendat în anul 2004 de la Chelsea.

Sursa: Sky Sports

Aflat în România pentru meciul de retragere al Generației de Aur, Jose Mourinho a declarat că nu urmărește cariera de antrenor a lui Adrian Mutu, în timp ce îl laudă pe Cristi Chivu pentru progresul său în Italia.

Jose Mourinho, renumitul antrenor portughez cunoscut sub numele de „The Special One”, a revenit în România pentru un eveniment deosebit: meciul de retragere al „Generației de Aur”. Acest meci special, desfășurat pe Arena Națională, a atras un public impresionant de 54.967 de spectatori, stabilind astfel un nou record de asistență pe cel mai mare stadion al țării.

Jose Mourinho: „Nu-i urmăresc cariera de antrenor”

Cu această ocazie, Mourinho a acordat un interviu exclusiv pentru PRO TV, în care a fost întrebat, printre altele, despre Adrian Mutu, fostul său jucător de la Chelsea. Episodul Chelsea din 2004, când Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaină și suspendat timp de trei luni, a rămas unul dintre momentele memorabile ale carierei lui Mourinho.

În timpul interviului, Mourinho a fost întrebat și despre carierele de antrenor ale lui Adi Mutu și Cristi Chivu.

Despre Chivu, Mourinho a vorbit în termeni laudativi, remarcând progresul acestuia la nivel de academie în Italia și potențialul său de a deveni un antrenor profesionist de succes. În schimb, când a venit vorba despre Mutu, Mourinho a fost destul de reținut.

„Nu am urmărit foarte mult cariera lui Mutu ca antrenor. Pe a lui Cristian am urmărit-o pentru că am fost în Italia în același timp, s-a descurcat foarte bine la nivel de academie, a arătat că are toate condițiile ca să fie un antrenor bun la nivel profesionist.

Lui Adrian îi urez să fie bine, dar nu-i urmăresc cariera de antrenor”, a declarat Jose Mourinho.

Citește și: Primele declarații oferite de Miodrag Belodedici după ce a rămas fără permis de conducere! Fostul mare fotbalist a fost oprit de Poliție chiar după meciul Generației de Aur

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Scuba Diving în Insulele Galapagos sau cățărare pe munții din Nepal? Care sunt cele mai bune destinații pentru iubitorii de adrenalină

Adrian Mutu detronat de Radu Drăgușin

Adrian Mutu, cunoscut sub porecla de „Briliantul”, a fost cândva cel mai scump transfer al unui fotbalist român, când Chelsea a plătit 22,7 milioane de euro pentru el.

Recordul său a fost doborât recent de transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham pentru 25 de milioane de euro. În perioada sa de la Chelsea, Mutu a jucat 38 de meciuri în toate competițiile, marcând de zece ori și oferind opt pase decisive.

Cariera lui Mutu ca fotbalist a fost una remarcabilă, evoluând pentru echipe de renume precum FC Argeș Pitești, FC Dinamo, Inter, Hellas Verona, AC Parma, Chelsea, AS Livorno, Juventus, Fiorentina, Cesena, AC Ajaccio, Petrolul Ploiești, Pune City și ASA 2013 Tg.

Mureș. Cea mai fructuoasă perioadă a fost la ACF Fiorentina, unde a înregistrat 143 de apariții, a marcat de 69 de ori și a oferit 27 de pase decisive.

Pe plan internațional, Mutu a fost convocat de 77 de ori la echipa națională a României, pentru care a înscris 35 de goluri. Debutul său internațional a avut loc în martie 2000, iar ultimul său meci profesionist a fost în martie 2013.

În ciuda incidentului de la Chelsea și a comentariilor rezervate ale lui Mourinho, cariera lui Adrian Mutu rămâne una de referință în fotbalul românesc. Cu toate acestea, se pare că drumul său ca antrenor nu a captat încă atenția fostului său antrenor de la Chelsea, care a preferat să se concentreze pe evoluția altor jucători și antrenori din fostele sale echipe.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?