CE A DECLARAT Felix Baumgartner dupa saltul prin care a depasit viteza sunetului si a stabilit DOUA RECORDURI MONDIALE

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 02 sep 2021, 21:50

Felix Baumgartner, care a depasit viteza sunetului in cadere libera, considera ca "atunci cand te afli pe acoperisul lumii, devii mult mai umil", spunand intr-o conferinta de presa ca nu s-a gandit in timpul saltului sau la doborarea unor recorduri sau la obtinerea unor date stiintifice.

 Duminica, in jurul orei 21.08 (ora Romaniei), austriacul Felix Baumgartner, care a realizat cu succes si in premiera mondiala saltul in cadere libera din stratosfera, plonjand de la o altitudine record de 39.043 de metri deasupra statului american New Mexico, a depasit viteza sunetului, stabilind un record mondial, informeaza bbc.co.uk.
Intr-o conferinta de presa organizata duminica, la cateva ore dupa ce Felix Baumgartner a ajuns cu bine pe Pamant, la care a participat si Brian Utley, reprezentantul Federatiei Aeronautice Internationale, Felix Baumgartner a spus:

"Permiteti-mi sa va spun un lucru: atunci cand te afli pe acoperisul lumii, devii mult
mai umil. Nu te mai gandesti la doborarea unor recorduri, nici la obtinerea unor date stiintifice- singurul lucru pe care ti-l doresti atunci este sa te intorci acasa in viata", a spus temerarul austriac.

Felix Baumgartner a spus, totodata, ca la un moment dat a fost pe punctul de a-si anula misiunea, intrucat vizorul castii de protectie pe care o purta in timpul saltului se aburise.
Conferinta a fost transmisa live pe site-ul oficial al misiunii, redbullstratos.com.

Brian Utley a precizat ca, potrivit datelor preliminare, Felix Baumgartner a reusit sa depaseasca viteza sunetului in cadere libera, stabilind un record mondial. Astfel, Felix Baumgartner a avut in timpul coborarii o viteza de 1.342,8 kilometri/ ora, potrivit site-ului redbullstratos.com.

Felix Baumgartner este prima persoana din lume care a depasit viteza sunetului fara a se afla intr-un avion. Acest record a fost atins chiar in ziua in care se celebreaza 65 de ani de la primul zbor cu un avion supersonic, pilotat de Chuck Yeager in 1947, informeaza Sky News.


Plonjand de la altitudinea de peste 39.000 metri deasupra statului american New Mexico, Felix Baumgartner a stabilit duminica si un alt record mondial- saltul in cadere libera de la cea mai mare altitudine, a confirmat in conferinta de presa Brian Utley.

Felix Baumgartner a urcat in stratosfera intr-o capsula presurizata, trasa de un balon urias cu heliu, dupa care a fost in cadere libera timp de peste patru minute, potrivit Sky News.

Recordul pentru saltul cu parasuta in cadere libera era detinut din 1960 de un fost colonel din aviatia americana (US Air Force), Joe Kittinger, care, ajuns la limita spatiului cu ajutorul unui balon umflat cu heliu, a sarit in gol de la altitudinea de 31.333 de metri.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.