Ce a declarat patronul pensiunii ”Ferma Dacilor” în fața instanței: ”Nu există niciun risc” Mărturii tulburătoare făcute de Cornel Dinicu

Author: Diana Bostan
Actualizat: 12 ian 2024, 00:07

Ce a declarat Cornel Dinicu în fața magistraților

Sursa: Facebook

Cornel Dinicu se simte neîndreptățit. Patronul pensiunii ”Ferma Dacilor” susține că este prima persoană interesată să afle ce s-a întâmplat în noaptea incendiului, motiv pentru care nu ar reprezenta un pericol.

Cornel Dinicu a contestat vehement măsura dispusă împotriva sa, afirmând că aceasta este total neîntemeiată, excesivă și inutilă în raport cu scopul procesului penal. Patronul ”Ferma Dacilor” și-a exprimat nemulțumirea față de decizia luată în cadrul procesului și susține că aceasta nu se justifică în contextul anchetei.

Patronul ”Ferma Dacilor” este nemulțumit de măsura preventivă luată de magistrați împotriva sa

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de RomâniaTV.net, avocatul lui Cornel Dinicu ar fi susținut cu fermitate că măsura dispusă împotriva clientului său este complet neîntemeiată și excesivă, în

raport cu scopul procesului penal. Argumentând această poziție, avocatul a evidențiat faptul că referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive nu conține nicio mențiune privind riscul ca inculpatul să săvârșească noi infracțiuni. Mai mult, avocatul a subliniat că nu există temerea că Dinicu ar evita urmărirea penală, argumentând că acesta s-a prezentat de bunăvoie la parchet.

Citește și: Cornel Dinicu, patronul de la „Ferma Dacilor”, rămâne în arest preventiv! Avocații au încercat să-l scape

”Sunt umăr la umăr cu Parchetul şi mă pun la dispoziţia organelor de urmărire penală, pentru că sunt primul interesat să ştiu ce s-a întâmplat acolo. M-am prezentat imediat, la solicitarea organului de urmărire penală, ocazie cu care imediat mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi s-a şi dispus, contrar oricărei suspiciuni sau bănuieli rezonabile şi oricărui mijloc desprins, emiterea ordonanţei de reţinere”, ar fi spus Cornel Dinicu, în fața instanței, potrivit sursei menționate anterior.

Avocatul ar fi subliniat faptul că Dinicu se confruntă cu o dramă imensă și de neimaginat, constând în pierderea propriului său fiu, într-un incendiu de care este acuzat că l-ar fi declanșat. Acesta susține că patronul pensiunii nu a săvârșit nicio altă faptă penală și nu a exercitat niciun fel de influență asupra participanților în cadrul procesului penal.

Cornel Dinicu rămâne în arest preventiv

Judecătorii au decis ca patronul de la „Ferma Dacilor”, Cornel Dinicu, să fie pedepsit pe măsura faptelor sale. Astfel, acesta va sta, în continuare, după gratii, în ciuda faptului că a cerut o pedeapsă mai ușoară.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Vecinul lui Cornel Dinicu, acuzații grave după tragedia de la Ferma Dacilor: „A fost un incendiu provocat”

Avocații lui Cornel Dinicu au făcut toate eforturile pentru a obține o pedeapsă mai rezonabilă pentru acesta: „ Să înlocuim această măsură. Să fie admisă contestaţia. Absolut orice altă măsură alternativă de prevenţie”.

Însă, aceștia nu au avut sorți de izbândă, întrucât li s-a respins cererea.

Astfel, inculpatul va rămâne închis, în timp ce Adrian Ristin și Adelina Elena Ilie, asociații lui, continuă să stea în arest la domiciliu.

Procurorii susțin că incendiul de la „Ferma Dacilor”, în care 8 persoane și-au pierdut viața, a fost produs de un televizor, dar Dinicu și avocații săi neagă cu vehemență acest lucru.

„Inculpatul nu este de acord cu ipoteza supraîncălzirii unui circuit electric, întrucât acesta cunoaște cel mai bine situația de la fermă, respectiv avea un panou de comandă ce întrerupea electricitatea atunci când orice dispozitiv se supraîncălzea”, a spus apărarea, conform Observator.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.