Ce a făcut Rinda, sora Ronei Hartner, după ce a anunțat că artista s-a stins din viață: ”Lumea va fi mai săracă” Familia este îngenuncheată de durere

Autor: Diana Bostan

Rona Hartner și Rinda Hartner

Sursa: Facebook

Durere mare în familia Ronei Hartner. Artista s-a stins din viață la vârsta de 50 după o lungă luptă cu cancerul. Anunțul trist a fost făcut chiar de sora artistei.

Rinda anunța, seara trecută, faptul că Rona Hartner își trăiește ultimele clipe din viață. Astăzi, îndrăgita artistă a părăsit această lume, lăsând în urmă o fiică și o familie îndurerată. După decesul surorii sale, Rinda a făcut un gest sfâșietor.

Ce a făcut sora Ronei Harter după moartea artistei

Rona Hartner și sora ei au avut o relație extrem de apropiată. Rinda este sora mai mare a artistei, iar cele două mai au un frate pe nume Reon.

Deși nu se afișau prea des împreună, cei trei erau o familie unită și mereu s-au încurajat atunci când a venit vorba de carieră.

Rinda Hartner a postat un mesaj sfâșietor pe pagina de Facebook a Ronei, în seara de 22 noiembrie, cu câteva ore înainte ca îndrăgita artistă să se stingă din viață.  „Bună seara la toată lumea, Sunt Rinda, sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea care își trăiește ultimele clipe.

Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el”,
a fost mesajul publicat pe pagina de Facebook a Ronei Hartner de către Rinda.

Citește și: Promisiunea pe care Dan Negru i-a făcut-o Ronei Hartner, înainte de a se stinge din viață: „Să rămână așa cum am stabilit”

După anunțul făcut cu privire la moartea surorii sale, Rinda Hartner a emoționat pe toată lumea în momentul în care și-a schimbat fotografia de profil și cea de copertă. Aceasta a ales un colaj cu o fotografie în care Rona era fericită și plină de viață, și o lumânare aprinsă în semn de condoleanțe.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cine este și cu ce se ocupă Rinda Hartner

Deși nu a îmbrățișat aceeași carieră precum sora sa, Rinda și Rona Hartner au avut mereu o relație specială. În vârstă de 52 de ani, Rinda Hartner locuiește în Canada, acolo unde salvează vieți într-o clinică medicală. 

Citește și: Ce avere avea Rona Hartner! Câți bani i-a lăsat fiicei sale. După divoț actrița reușea doar să trăiască de pe o zi pe alta

Rona era extrem de mândră de sora ei mai mare, iar în anul 2020, în plină pandemie de coronavirus, artista a postat un mesaj emoționant referitor la Rinda. „ Sora mea, eroul meu! Rinda Hartner! Sora mea în misiune pentru a salva vieţi! Curaj, Domnul fie cu tine, eşti în linia întâi !”, scria Rona Hartner în anul 202, pe Facebook. 

Artista mărturisea într-un interviu faptul că sora ei a terminat Facultatea de Stomatologie în România și Facultatea de Chimie, iar în anul 1999 a plecat în Canada, acolo unde este medic la

unul dintre cele mai bune clinici medicale din Montreal. Rinda este coordonator clinic-administrativ la prevenţia infecţiilor. Aceasta se ocupă de centrele de copii, de programele familiale (mama şi copilul), de centrele de protecția copilului pentru Montreal și de programele în sănătate mentală. 

Mesajul sfâșietor postat de prietena din copilărie a Ronei Hartner

Oamenii au reacționat imediat, iar mesajele de condoleanțe au curs de pagina de Facebook a artistei, dar și pe pagina Rindei Hartner. Vedete, apropiați, dar și oameni care nu au întâlnit-o niciodată pe Rona, au ținut să-și exprime durerea și regretul prin cuvinte frumoase. Printre acestea s-a remarcat mesajul unei prietene din copilărie a artistei, fiind devastată de decesul Ronei Hartner.

Citește și: Cine este francezul care i-a furat inima Ronei Hartner: ”M-am comportat ca la 16 ani” Vedeta a dezvăluit motivul divorțului înainte de a fi răpusă de teribila boală

”Rona a fost lumină. A fost cel mai curajos și cel mai luminos Om pe care l-am cunoscut vreodată. Nu se dădea în lături de la nimic, dansa, cânta, picta, juca, iubea... toate cu aceeași bucurie.  Împărțea totul cu cei de alături. Mai puțin tristețile- erau singurele care le ținea pentru ea. În rest... dădea totul și se dădea cu totul. Ne-am cunoscut aproape copile și niciodată în toți anii aceștia Rona n-a fost altfel. Nu a schimbat-o nimic. Niciodată! Se supăra rar, era toată lumină și zâmbet și bucurie. Și așa va rămâne! Lumină, și zâmbet și bucurie! Chiar dacă a plecat puțin să se odihnească, Rona rămâne aici. Mereu o voi povești frumos, cu bucurie. Mereu îmi voi aduce aminte de râsul ei puternic, de hainele colorate, de felul ei curajos de a fi, de muzica, de lumina și iubirea ce o făcea să fie Ea. Zbor lin spre lumină, fată dragă! Rămâi parte din lumea mea mereu!”, a fost mesajul postat de una dintre prietenele Ronei Hartner.