CE A HOTARAT GUVERNUL in legatura cu salariile bugetarilor!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 26 feb 2017, 22:26

Salariile bugetarilor raman la nivelul din 2013, majorari de pana la 10% doar la profesori debutanti.

Cuantumul brut al salariilor de baza si sporurilor acordate bugetarilor va fi mentinut anul viitor la acelasi nivel cu luna decembrie 2013, fara sa fie aplicata valoarea de referinta din Legea salarizarii unitare, o crestere salariala de pana 10% fiind prevazuta doar pentru profesori debutanti.

Masura va fi aprobata de Guvern prin ordonanta de urgenta si justificata prin faptul ca neaplicarea acesteia ar genera un impact suplimentar asupra asupra deficitului bugetului general consolidat de 4,6% din produsul intern brut, afectand in mod semnificativ sustenabilitatea finantelor publice.

Incepand cu 1 ianuarie 2014, medicii si farmacistii rezidenti cu un salariu lunar brut mai mic decat 3.000 lei, care nu include drepturile aferente garzilor efectuate pentru asigurarea continuitatii asistentei medicale in afara normei legale de munca si a programului normal de lucru de la functia de baza, beneficiaza de o bursa de rezidentiat in cuantum lunar de 670 lei. Bursa nu face parte din salariul brut, nu este supusa impozitului pe venit si nu constituie baza de calcul pentru contributiile de asigurari sociale de stat, asigurari pentru somaj, asigurari sociale de sanatate sau pentru accidente de munca si

boli profesionale.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Plata bursei de rezidentiat se realizeaza din bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Sanatatii.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.