Ce a marturisit Bill Gates, la 5 ani dupa ce a prevestit pandemia de coronavirus

Autor: B.M.
Actualizat: 13 mai 2020, 13:16
Bill Gates, fondatorul Microsoft

Bill Gates a prevestit pandemia de coronavirus in urma cu 5 ani.

Fondatorul Microsoft avertiza la vremea respectiva ca cel mai mare pericol pentru omenire nu va fi un razboi, ci o pandemie.

"Cel mai mare risc in ceea ce priveste o catastrofa globala nu este o bomba nucleara. In schimb, arata asa( Bill Gates prezenta imaginea virusului gripal). Daca ar fi ceva care sa ucida peste 10 milioane de oameni in urmatoarele decenii, cel mai probabil este vorba despre un virus extrem de contagios, mai degraba decat un razboi.

Nu rachete, ci microbi.

"Unul dintre motivele pentru care s-ar putea intampla asta, este pentru ca am investit o suma enorma in armament nuclear. Insa, am investit foarte putin intr-un sistem ce ar putea opri o epidemie. Nu suntem pregatiti pentru urmatoare epidemie. Haideti sa ne uitam la Ebola. Sunt sigur ca toti ati citit despre asta in presa si, daca ne uitam la ce s-a intamplat, problema nu a fost ca a existat un sistem care nu a functionat bine, ci problema a fost ca nu avem deloc un sistem”, spunea Bill Gates, in 2015.

Citeste si: Bill Gates a prevăzut pandemia de coronavirus încă de acum 5 ani. Magnatul a făcut predicții inclusiv referitor la durata crizei

Bill Gates despre coronavirus: ce regrete are fondatorul Microsoft

Acum, la 5 ani de la conferinta in care vorbea de o posibila pandemie, Bill Gates si-a exprimat regretul ca nu a facut mai mult pentru a atrage atentia asupra pericolului.

"Ma simt teribil. Toata ideea a fost sa vorbesc despre pericol pentru ca noi sa putem acţiona pentru minimalizarea pagubelor", a declarat Bill Gates.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Intr-un interviu acordat anterior fondatorul Microsoft avertiza si asupra faptului ca, din cauza cresterii numarului de calatorii, amenintarea pandemiilor ramane mai ridicata ca niciodata, modul de raspandire fiind unul extrem de facil in prezent.

Citeste si: E oficial: cum se poate iesi din localitate din 15 mai. Anuntul presedintelui Klaus Iohannis

Bill Gates si coronavirus: teoriile conspiratiei

Dupa cel clipul in care prevestea pandemia de coronavirus in urma cu 5 ani s-a viralizat in mediul online, Bill Gates a devenit tinta teoriilor conspirationale.

Fondatorul Microsoft este acuzat in zeci de mii de postari pe Facebook de faptul ca ar fi produs chiar el coronavirusul, sau de faptul ca incearca sa se foloseasca de aceasta pandemie pentru a-si creste si mai mult averea.

Postarile sunt fake news iar la baza lor nu exista argumente reale. De la debutul pandemiei de coronavirus, fundatia Bill & Melinda Gates a cheltuit peste 300 de milioane de dolari pentru masuri de limitare a efectelor negative.

Tot fundatia Bill & Melinda Gates a reusit eradicarea unor boli in tari sarace, care nu aveau un sistem medical bine pus la punct.

Citeste si: Vaccin pentru COVID-19, finantat de Bill Gates, testat pe oameni

 


În ediția de luni, 16 septembrie, a emisiunii ”Casa iubirii”, Bianca a cedat și a izbucnit în lacrimi. Iată care este motivul