Ce a pățit Oana Roman la 6 luni de la moartea mamei sale: „Să vă fie rușine”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 07 aug 2024, 12:41

Oana Roman vorbește despre cea mai mare pasiune a mamei sale

Sursa: Oana Roman Instagram

A trecut aproape jumătate de an de când Mioara Roman a părăsit această lume și i-a lăsat îndurerați pe cei ce au cunoscut-o, iubit-o și apreciat-o.

Oana Roman s-a arătat extrem de revoltată în mediul online, unde s-a confesat fanilor săi în legătură cu experiența profesională a mamei sale care nu a fost apreciată îndeajuns. 

Citește și: Oana Roman, mărturisiri dureroase la trei luni de la moartea mamei sale. Cum se simte vedeta în lipsa celei care i-a dat viață: „Dorul doare fizic”

Mioara Roman, apreciată prea puțin pentru cariera sa la Radio

Plecarea Mioarei Roman din această lume a fost resimțită cel mai puternic de fiica sa, Oana Roman, care avea o legătură deosebită cu mama sa. Recent, Oana și-a deschis sufletul în fața fanilor, împărtășind amintiri prețioase despre activitatea profesională a Mioarei Roman.

Într-o serie de dezvăluiri emoționante, Oana Roman a povestit despre dragostea profundă a mamei sale pentru meseria pe care a practicat-o cu pasiune de-a lungul anilor.

Mioara Roman a fost nu doar o prezență remarcabilă la radio, ci și un profesor universitar dedicat, influențând numeroase generații de studenți.

Cu toate acestea, meritele sale nu au fost apreciate după ce a renunțat la meserie. Despre aceste fapte vorbește chiar fiica ei, Oana Roman, care se arată revoltată de faptul că cei de la Universitate nu au trimis nici măcar un mesaj de condoleanțe după moartea mamei sale. 

„Mama a lucrat timp de 20 de ani la radio, după care a lucrat 20 de ani la secția de limbi străine de la Universitatea București, apoi a lucrat până s-a retras definitiv din activitate. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

A lucrat până la vârsta de 79 de ani după 56 sau 57 de ani. A lucrat la Universitatea Dimitrie Cantemir unde a fondat catedra la Limba Arabă, unde ținea cursuri de limbă și de civilizație islamică. Când a plecat, nimeni de la Radio România nu a trimis, nu mi-a trimis măcar un mesaj de condoleanțe pentru mama. Nimeni de la Universitatea București nu a trimis un mesaj pentru mama.

Nici nu mi-a trecut prin cap să-i sun să îi rog să o depunem acolo.

„Cei de la Universitatea Dimitrie Cantemir au venit și au depus o coroană, am stat, am vorbit. Mă doare că mama a iubit foarte tare radioul, a făcut cele mai minunate lucruri din cariera ei și nimeni nu a simțit nevoie să o onoreze într-un fel. Mama a iubit radioul cu patimă.

A citit la secțiunea de emisiuni în limbi străine, scrie că a lucrat și Mioara Georgescu, actualmente Roman, fără să scrie că a fost șef de secție 20 de ani. Conform celor de la Radio, Mioara Roman este printre cei care au lucrat la secția de arabă. Să vă fie rușine. A condus secția aia 20 de ani! A luat niște interviuri uimitoare, cât de nemernici. Cum să-i aduceți o floare, când voi scrieți astea!”,  a spus Oana Roman într-un Insta Story.

Mioara Roman a avut un impact pozitiv asupra celor care au avut privilegiul să o cunoască și să o asculte. În calitate de profesionist la radio, Mioara Roman a adus informații, emoții și perspective noi pentru ascultătorii săi, iar ca profesor universitar, a format minți tinere și curioase.

Amintim că Mioara Roman a încetat din viață la data de 23 februarie 2024, la vârsta de 83 de ani.