„În fapt, reprezentanţii unui operator economic, în perioada 2018- 2022, ar fi construit un bloc de locuinţe în municipiul Ploieşti, fără a respecta prevederile autorizaţiilor de construire şi ar fi falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi utilizat, atât în faţa autorităţilor publice locale, pentru înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului, cât şi la notarul public, pentru vânzarea apartamentelor”, a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.
Ce a pățit dezvoltatorul imobiliar
La audieri se vor prezenta cinci persoane, iar cercetările continuă într-un dosar penal pentru abuz de serviciu, fals în declarații, uz de fals și fals intelectual.
Arhitectul şef al Ploieştiului, Veronica Rădună, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că dezvoltatorul imobiliar, acum perheziționat, ar fi construit zeci de apartamente în plus faţă de numărul care a fost prevăzut în autorizaţia de construire.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Conform sursei menționate anterior, autorizaţia iniţială a fost emisă pentru realizarea, în zona de sud a municipiului Ploieşti, a unui imobil de birouri cu regimul de înălţime P+8. În 2020, dezvoltatorul a solicitat schimbarea autorizației în cauză, cu nivelul cotei de fundare şi cu modificarea înălţimii interioare a nivelelor.
„Nu au respectat autorizaţia pentru că etajul 8 nu a avut înălţimea de 3,40, fapt pe care l-am constatat pe teren. În plus, nici etajul tehnic nu avea înălţimea de 1,80, cum era prevăzut, ci ambele etaje aveau 2,50 m. De asemenea, etajul 9, care trebuia să fie tehnic, este compartimentat şi i s-a dat o utilitate, aici fiind realizate, cel mai probabil, 30 de apartamente, fiind vorba despre un bloc cu două scări”, a declarat arhitectul şef al Ploieştiului.
Dezvoltatorul, amendat și pus să aducă clădirea la stadiul prevăzut de lege
„În certificatul de atestare parţială a construcţiei noi avem 270 de apartamente, însă la Oficiul de Cadastru au fost înscrise 300, dar şi un regim de înălţime diferit, care nu corespunde PUZ-ului”, a continuat Veronica Rădună.
Citește și: Românii ce stau la bloc vor fi nevoiți să respecte noile legi. Amenzile primite pot ajunge la 10.000 de lei
Date fiind neregulile găsite pe teren în urma controlului de vineri, dezvoltatorul imobiliar va primi o amendă și va fi obligat să aducă clădirea la starea inițială, prevăzută de autorizație, a continuat arhitectul şef al Ploieştiului.