Ce a picat la subiectul al treilea profilul uman, Bacalaureat 2024

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 01 iul 2024, 15:20

Bacalaureat 2024 proba scrisă la Limba și literatura română profil uman

Sursa: antena3.ro

Bacalaureat 2024 proba scrisă la Limba și literatura română profil uman: Ce le-a picat azi elevilor de clasa a XII-a la subiectul al treilea

Luni, 1 iulie 2024, elevii clasei a XII-a au susținut proba scrisă la Limba și literatura română în cadrul examenului de Bacalaureat 2024, profil uman. Subiectul al treilea a constat într-o probă de redactare a unui eseu despre particularitățile unui personaj dintr-o nuvelă studiată.

Ce le-a picat elevilor de clasa a XII-a uman la subiectul al treilea la română Bacalaureat 2024?

Luni, 1 iulie 2024, a debutat Bacalaureatul 2024 pentru elevii de clasa a XII-a, o zi marcată de intensitate și concentrare în sălile de examen.

Atât subiectele cât și baremele de la toate probele scrise din cadrului examenului de Bacalaureat se vor afișa zilnic pe subiecte.edu.ro, dar și pe site-ul nostru kanald.ro, în format PDF.

Printre subiectele exigente ale probei scrise la Limba și literatura română, subiectul al III-lea a constituit o provocare semnificativă pentru acești tineri în cursul examenului. Elevii au fost solicitați să redacteze un eseu despre particularitățile unui personaj dintr-o nuvelă studiată în decursul liceului, evaluându-se astfel capacitățile lor de analiză, interpretare și argumentare în contextul textelor literare.

Această probă nu doar că a testat cunoștințele lor acumulate în ani de studiu, dar și abilitățile de sinteză și de exprimare coerentă și convingătoare.

Acestea sunt subiectele de azi în format PDF:

Subiect Bacalaureat 2024 proba scrisă la Limba și literatura română profil uman

 

 

Acestea sunt subiectele de azi potrivit antena3.ro 

Astfel, potrivit observatornews.ro, elevilor de clasa a XII-a de la uman le-a picat următorul subiect

Subiectele în format PDF urmează să fie afișate după ora 15:00.

Aici poți vedea ce subiect au avut de rezolvat la punctul al treilea elevii de clasa a XII-a de la profilul real.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Citește și: BAC 2024 proba scrisă la Limba și literatura română: Care sunt subiectele de azi pentru profilul uman

Ce reguli au fost nevoiți elevii să respecte azi?

Evaluarea competențelor lingvistice pentru limba română, limba maternă și limba modernă, precum și a competențelor digitale, se va realiza pentru fiecare candidat de către doi profesori examinatori. Unul dintre aceștia este cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă, iar celălalt este un alt cadru didactic de aceeași specialitate din unitatea de învățământ.

În situațiile în care această condiție nu poate fi îndeplinită sau în cazurile de incompatibilitate, profesorii examinatori vor fi selectați din alte școli.

Rezultatele obținute de fiecare elev de clasa a XII-a la probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale sunt exprimate prin stabilirea nivelului de competență corespunzător, conform grilelor naționale sau europene. Nu se vor acorda note sau calificative de tip admis/respins.

Probele de evaluare și examenele scrise sunt monitorizate audio-video.

Candidații nu au voie să intre în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe sau orice alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, telefoanele mobile sau orice alte mijloace electronice de calcul/comunicare sunt strict interzise. Încălcarea acestor dispoziții duce automat la eliminarea candidatului, indiferent dacă respectivele materiale au fost sau nu utilizate.

În cazul în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competențelor lingvistice sau digitale, se consideră că acesta nu a susținut proba.

Reprezentanții presei au acces în unitățile de învățământ liceal care organizează probe de evaluare a competențelor lingvistice și digitale sau în centrele de examen doar cu avizul președintelui comisiei și însoțiți de un membru al comisiei. Accesul presei este permis exclusiv înainte de începerea sau după încheierea probelor. Pentru realizarea materialelor specifice (înregistrări, fotografii, preluări de imagini etc.) este necesar acordul persoanelor care apar în acele materiale.

Citește și: BAC 2024 proba scrisă la Limba și literatura română: Ora la care se anunță baremul de azi pentru profilul uman

Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească elevii pentru promovarea Bacalaureatului 2024?

- Elevii sunt obligați să susțină probele de evaluare a competențelor

- Elevii sunt obligați să susțină toate probele scrise și să obțină minimum nota 5 la fiecare dintre acestea

- Elevii sunt obligați să obțină cel puțin media 6 la probele scrise

Elevii trebuie să fie bine pregătiți pentru acest examen important și să respecte toate regulile impuse pentru a avea o experiență de examen corectă și liniștită. Respectarea acestor norme nu doar că asigură o desfășurare fără incidente, dar și contribuie la corectitudinea și echitatea examenului. Succes tuturor candidaților la Bacalaureatul 2024!

Marți, 2 iulie 2024, examenul de Bacalaureat continuă cu proba scrisă la Matematică și la Istorie.