Ce a scos la iveală raportul medico-legal al tinerei atacate de urs pe Jepii Mici: „Erau incompatibile cu viața”

Autor: Diana Bostan

Ce a dezvăluit raportul medico-legal în cazul tinerei atacate de urs

Sursa: Pixabay/ Facebook

Raportul medico-legal al tinerei atacate de urs pe Jepii Mici indică că victima a suferit numeroase leziuni externe și interne, cauzate atât de atacul animalului, cât și de căderea de la înălțime.

Conform rezultatelor, tânăra a suferit răni severe care ar fi putut duce la deces, fie din cauza mușcăturilor, fie din cauza căderii, notează Digi24.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Dianei Maria. Tânăra ar fi murit din altă cauză, potrivit medicilor legiști

Ce a dezvăluit raportul medico-legal al tinerei atacate de urs

Medicul Vasile Drăghici, șeful Serviciului de Medicină Legală Prahova, a explicat că atât rănile provocate de urs, cât și cele rezultate din cădere erau suficient de grave pentru a fi letale. „Leziunile cele mai grave sunt cele prin cădere, dar și cele produse de urs erau incompatibile cu viața”, a declarat medicul Vasile Drăghici, citat de sursa menționată anterior.

Citește și: Ies la lumină detalii tulburătoare în cazul morții Dianei! Care au fost ultimele cuvinte ale tinerei atacate de urs în Bucegi, după ce a sunat la 112

Ursul, o femelă de aproximativ 4-5 ani, nu suferea de rabie, conform analizelor realizate de Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova. George Stratulat, directorul DSVSA Prahova, a precizat că animalul nu avea pui și nici nu era în călduri, potrivit examenului anatomo-patologic.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Oana Ioniță, despre cum i-a spus fiicei sale cine este tatăl ei adevărat. „Ea se aștepta. Ea a simțit tot timpul că Maxim a fost mult mai iubit sau atașat de Florin.”

Incidentul tragic s-a petrecut marți, când tânăra de 19 ani, aflată pe munte cu prietenul ei, a fost atacată de urs și ulterior a căzut într-o râpă, unde a fost găsit cadavrul său. Autoritățile au concluzionat că ursul nu prezenta semne de boală sau comportament deviant.

Ursul a fost împușcat

Ursul agresiv care a atacat-o pe tânăra pe Jepii Mici și a încercat să atace și echipa de salvatori a fost ucis.

Incidentul este acum în atenția Parchetului. Potrivit Digi24, această tragedie a reaprins dezbaterile privind gestionarea populației de urși din România, care a crescut necontrolat și provoacă incidente tot mai frecvente în localități.

Citește și: Ce relație era, de fapt, între tânărul care o însoțea și Diana Maria! Mama fetei ucise de urs în Munții Bucegi a dezvăluit adevărul

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că populația de urs brun din România este scăpată de sub control.

El a subliniat că relocarea urșilor nu este o soluție viabilă și că aceștia trebuie gestionați prin eutanasiere sau împușcare dacă se apropie de comunități umane.

Pentru a aborda problema, ministrul Fechet a anunțat că va propune un ordin pentru majorarea cotelor de recoltare a urșilor la 500 de exemplare anual, considerând că actuala cotă de 220 de exemplare este insuficientă pentru a controla situația, notează sursa menționată anterior.

 


Rebecca, profund dezamăgită de Antoni! Concurenta a izbucnit în lacrimi din cauza afirmațiilor jignitoare lansate de fostul ei partener!