Ce a spus Klaus Iohannis după ce a votat la alegerile parlamentare

,
Klaus Iohannis alegeri
Klaus Iohannis a votat dupa ora 09:00[Sursa foto: presidency.ro]

Președintele României, Klaus Iohannis, a votat puțin după ora 09:00 la liceul Jean Monnet din Capitală.


In articol:

„Avem șansa, aș zice chiar istorică, de a alege un Parlament mai bun, un Parlament care realmente se ocupă de problemele românilor și un Parlament care face legi bune pentru România. Este însă extrem de important să mergem la vot”, a declarat Klaus Iohannis, după ce a votat la alegerile parlamentare 2020.

„Alegerile nu se câștigă în sondaje, alegerile se câștigă la urne.

Este foarte clar: fiecare vot contează! Astăzi este foarte important, vă rog, mergeți la vot!”, a precizat președintele.

Datele indicau o prezență slabă la vot inclusiv la ora 12:00. Din totalul celor 18.191.396 de alegători înscriși pe liste votaseră 1.974.268 de persoane. Dintre acestea, 159.961 au votat pe liste suplimentare. Iată topul județelor cu cea mai slabă prezență la vot:

1. Bistrița- Năsăud: 8.13%
2. Vaslui: 8.19%
3. Maramureș: 8.32%
4. Suceava: 8.48%
5. Satu Mare: 8.69%.

În București votaseră până la ora 12:00 10.91% dintre alegători. 

Restricții ridicate de alegeri

Premierul Ludovic Orban a anunțat că restricțiile vor fi ridicate în ziua alegerilor parlamentare,  iar toți românii își vor putea exprima opțiunea electorală.

„Aş vrea să transmit un mesaj, că există o oarecare îngrijorare din partea cetăţenilor privitoare la exercitarea dreptului de vot. În

toate localităţile carantinate, care vor fi carantinate în data de 6 decembrie, cetăţenii îşi vor putea exercita dreptul de vot! Nu va exista restricţie în ceea ce priveşte deplasarea cetăţenilor la secţiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental” declara anterior Ludovic Orban, după o şedinţă a conducerii PNL.

Ludovic Orban
Premierul Orban a anunțat ridicarea tuturor restricțiilor în ziua alegerilor[Sursa foto: Guvernul României]

Premierul a precizat că  persoanele infectate cu Covid-19  și cele aflate în izolare vor putea vota cu urna mobilă.

„De asemenea, toţi cetăţenii care se află în izolare sau în carantină datorită faptului că sunt infectaţi cu COVID, fie ca urmare a faptului că vin dintr-o ţară cu incidenţă de infectare mai mare decât România şi sunt carantinate 14 zile, fie persoane care au intrat în contact cu persoane bolnave, îşi vor putea exercita dreptul de vot prin intermediul urnelor mobile, care vor fi transmise către toţi cetăţenii care doresc să voteze, să vină urma mobila la ei acasă, din cauza faptului că se află în izolare la domiciliu sau în carantină”, a mai declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Alegeri Parlamentare 6 decembrie. ­­Exit-Poll ora 12:00: cand apar primele rezultate oficiale

 

Citește-ne pe
Citește și:

­­Exit Poll ora 20:00 Alegeri Parlamentare 2020: PSD 31.1%, PNL 28.7%, USR 15.3%

Analiză zdrobitoare: criza politică şi inflaţia ridicată impun noi creşteri ale ratei dobânzii

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

Alegerile Parlamentare 2020: prezenta scazuta la vot la ora 20:00. Date oficiale BEC: doar 30.93% dintre romani au votat

Alegeri Parlamentare 2020 pe judete. Cine sunt deputatii si senatorii care te vor reprezenta in parlament, in functie de judet

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies