Ce a spus Raed Arafat despre barbatul care a murit acasa, refuzand intenarea: "Populatia nu mai intelege"

Autor: Luiza Stama
Actualizat: 16 iul 2020, 11:41

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit la Antena 3 despre cazul bărbatului de 45 de ani din Galați, care a murit de coronavirus acasa după ce a refuzat internarea.

Nu este primul caz de acest fel

" Este o situație despre care noi am avertizat. Nu este primul caz de care aflu. Am mai avut la București semnalate de SMURD București într-o perioadă scurtă cel puțin trei cazuri, din care unul a ajuns în stare critică, la o săptămână după ce a refuzat internarea în spital. Un altul a solicitat intervenția SMURD și era deja în stop cardiac."

, a spus Raed Arafat

Boala poate sa se agraveze foarte rapid

"Bineînțeles, asta nu se întâmplă la toți, ci la 1% din acești pacienți. Când spunem că pacientul avea tuse seacă înseamnă că nu era chiar asimptomatic. Asimptomatic înseamnă că nu ai nimic. La câte dezbateri au avut loc și la câte păreri neavizate au fost expuse populației, populația nu mai înțelege decât că dacă sunt pe picioare și sunt bine înseamnă că pot pleca acasă.

Dar nu ia în considerare că această boală poate să se agraveze foarte rapid.

Citeste si: Asa transmit asimptomaticii coronavirusul! Doctorul Molnar Geza a dat detaliile infricosatoare

Citeste si: Anamaria Prodan este in soc! Unchiul impresarei are coronavirus

O persoană care este cu simptomatologie ușoară sau chiar asimptomatică, poate să înceapă să aibă simptomatologie și poate să aibă o evoluție respiratorie gravă care să ducă chiar la intrare în comă și deces.

Eu nu știam de cazul din Galați, dar din ce spuneți e exact ce s-a întâmplat și cu studenta din Timișoara, acum câteva luni, care a rămas acasă singură și a fost găsită decedată", a declarat secretarul de stat, la Antena3.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Povestea barbatului de 45 de ani din Galati, care a murit acasa, refuzand internarea

În noaptea de marți spre miercuri, pacientul a murit acasă." Când a ajuns echipajul SMURD nu a mai putut decât sa constate decesul. Citeste continuarea aici

Citeste si: Raed Arafat: "Asta este informatia care trebuie sa ajunga la populatie"

Citeste si: Raed Arafat, mesaj catre protestatarii din Piata Victoriei: "Va asteptam la spital"