Ce acte și documente sunt necesare pentru montarea unei centrale termice în apartament

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 27 oct 2021, 14:55

Ce acte și documente sunt necesare pentru montarea unei centrale termice

Sursa: PixaBay

În ultima peioadă, mulți români au apelat la centralele termice în apartament. Iată ce acte și ce documente sunt necesare!

Sistemul centralizat de termoficare continuă să aibă probleme în România, iar iarna aproape ne bate la ușă. Mulți români duc lipsa căldurii și a apei calde, de aceea aleg centralele termice. Iată ce acte și ce documente sunt necesare pentrua monta o centrală! 

Citeste si: Cum să reduci facturile la gaze si curent electric chiar și cu 20%. Trucul pe care românii îl folosesc

Etapele pentru montarea unei centrale termice

În procesul de montare a unei centrale termice,  trebuie parcurse anumite etape importante, fără de care nu se poate face nimic.

Așadar, primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru montarea unei centrale termice de apartament este debranșarea de la sistemul centralizat de termoficare. Este important de știut că solicitarea de debrașare se poate face la societatea de termoficare sau la asociația de proprietari. 

Mai mult, românii care decid să își monteze centrale termice în apartament au nevoie și de acordul vecinilor care trebuie să semneze un formular.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Toţi proprietarii de la bloc trebuie să ştie asta! Se schimbă legea! Acest lucru va fi complet interzis în România

După debranșare, trebuie făcută o solicitare la furnizorul de gaze naturale, pentru extinderea rețelei de gaze până la apartamentul unde va fi montată centrala termică.

Totodată, trebuie contactată și o firmă care să monteze o coloană pentru alimentarea centralei de gaze, diferită de cea montată inițial pentru conectarea aragazului.

Care sunt documentele necesare

Persoanele care vor să își monteze centrale termice de apartament trebuie să știe ce documente sunt necesare pentru a o putea pune în funcțiune.

Citeste si: De ce s-au scumpit gazele în România?! Cum profită statul român de pe urma creșterii prețurilor

Cei care doresc să economisească niște bani trebuie să ia aminte că au nevoie de aceste documente:

  • Proiectul de instalației avizat de compania care montează centrală
  • Procesul verbal de recepție a lucrării de încălzire
  • Factura de achiziție a centralei termice
  • Certificatul de garanție al centralei termice
  • Manualul de utilizare al centralei termice
  • Raportul primei puneri în funcțiune, eliberat de tehnician
  • Declarație de conformitate pentru instalația de încălzire
  • Copie după autorizația ISCIR de montaj

Foarte important! Documentele anterior menționate trebuie păstrate și arătate oricărei instituții care le solicită, în cadrul

verificărilor periodice.