Ce afaceri are Robert Negoiță: În ultima sa declarație de avere se preciza că are o datorie uriaşă, de 54 milioane euro, către ANAF

Autor: Bianca Vidoi

Ce afaceri deține primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță 

Sursa: Facebook Robert Negoita

Robert Negoiță a pus bazele afacerilor sale încă de la începutul anilor '90, ceea ce i-au adus o avere impresionantă în prezent.

Robert Negoiță este primarul Sectorului 3 al Capitalei, iar încă de la începutul anilor '90 acesta a făcut primii pași în antreprenoriat, înființând și administrând mai multe afaceri ce au avut un succes admirabil până în prezent. Deși acesta a ajuns să fie unul dintre cei mai influenți și bogați oameni de afaceri prin domeniul afacerilor sale, ultima sa declarație de avere arată că Robert Negoiță areo datorie de 54 milioane euro, către ANAF.

Iată care sunt afacerile pe care le deține Robert Negoiță.

Ce afaceri are Robert Negoiță

Robert Negoiță a pus bazele primei sale afaceri în anul 1997, la vârsta de doar 25 de ani, urmând ca în anul 1998 să înființeze firma Pro Conform, alături de fratele său, o firmă ce este specializată în realizarea produselor de pardoseală. Succesul celor doi frați Negoiță este unul atât de mare încât cei doi decid să își mărească domeniul de activitate, specializându-se astfel și pe geamuri de termopan, într-o perioadă în care acestea erau foarte căutate de

români.

Robert Negoiță alături de fratele lui urmează să deschidă o a doua firmă, Conform Group, ce îi ajută pe cei doi să își extindă domeniul de activitate, intrând astfel în domeniul hotelier. În anul 2007, Robert Negoiță, asociat cu fratele său, inaugurează Rin Grand Hotel, spunându-se în acea vreme că era unul dintre cele mai mari proiecte hoteliere din țară, potrivit ziare.com.

Citește și: BREAKING NEWS! Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, are CORONAVIRUS! Primele declarații: "Am fost testat pozitiv pentru Sars-CoV-2…"

Acest hotel avea o capacitate de 1460 de camere și 42 de săli de conferință, restaurante, spa, dar și alte servicii speciale pentru clienții ce îi treceau pragul. Deși afacerile lui Robert Negoiță păreau să aibă succes, acesta nu putea face față datoriilor, motiv pentru care în anul 2009 autoritățile fiscale pun sechestru pe bunurile primarului Sectorului 3 al Capitalei, pentru a acoperi datoria de 27 de milioane de euro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Bunurile sechestrate au ajuns și scoase la vânzare în anul 2011, atunci când 58 dintre cele 60 de apartamente pe care le deținea Robert Negoiță au fost puse pe piață de către ANAF pentru a își recupera banii pierduți din datoriile pe care Robert Negoiță

le avea din cauza afacerilor sale ce păreau de succes.

Robert Negoiță are o datorie de 54 milioane euro, către ANAF

Cea mai recentă declarație de avere a lui Robert Negoiță, transmisă de către Agenția Națională de Integritate, arată că acesta are o datorie uriașă de 54,2 milioane de euro către ANAF. Această sumă a crescut din anul 2022, perioadă în care Robert Negoiță datora către Agenția Națională de Administrare Fiscală suma de 52,7 milioane de euro, echivalentul a 260,5 milioane de lei.

Datoria pe care Robert Negoiță trebuie să o restituie către Agenția Națională de Administrare Fiscală ar data încă din anul 2009, așa cum arată mențiunea ce se află în declarația de avere a primarului Sectorului 3 al Capitalei. Aceasta este considerată a fi cea mai mare sumă datorată de către Robert Negoiță statului şi unor bănci sau societăţi private, acesta având parte și de alte credite și ipoteci menționate în declaraţie.

Primarul Sectorului 3 al Capitalei mai datorează sute de mii de lei şi Primăriilor din Voluntari şi Afumaţi, dar și peste 3 milioane de lei primăriei Popeşti-Leordeni, loc în care acesta deține mai multe proprietăți. Cea mai veche declarație de avere a lui Robert Negoiță este din anul 2012, iar în acea perioadă, datoria pe care acesta trebuia să o restituie către ANAF era de 202 milioane de lei, dintre care 199 de milioane de lei, plus 3,4 milioane de lei dobânzi şi penalităţi, potrivit romania.europalibera.org.

În anul 2013, Robert Negoiță trebuia să restituie suma de 213 milioane de lei, însă din acest total, 121 milioane de lei sunt formate din dobânzi și penalități, în timp ce 91 de milioane de lei era suma datorată.