Ce alcoolemie avea șoferul microbuzului care a provocat accidentul grav din Piața Unirii. 12 persoane au fost spitalizate

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 18 iun 2024, 08:23

Un accident grav a avut loc în centrul Bucureștiului între un microbuz și un autoturism.

Sursa: Antena 3 CNN

Un accident rutier grav a avut loc în Piața Unirii din București, implicând un microbuz și un autoturism, cu 12 persoane spitalizate.

Piața Unirii din București a fost scena unui accident rutier grav. Un microbuz plin cu muncitori străini a trecut pe culoarea roșie a semaforului la intersecția bulevardelor Dimitrie Cantemir și Unirii, provocând un impact devastator cu un autoturism care circula regulamentar. În urma coliziunii, 15 persoane au fost implicate în incident, dintre care 12 au necesitat spitalizare.

Șoferul microbuzului se afla sub influența alcoolului

Accidentul a fost cauzat de șoferul microbuzului, un tânăr de 21 de ani, care nu a respectat culoarea roșie a semaforului. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 0.54 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Autoturismul implicat în coliziune, în care se aflau cinci tineri, s-a oprit în marginea unei fântâni arteziene din Piața Unirii.

La fața locului au intervenit de urgență mai multe echipaje de salvare, inclusiv nouă ambulanțe SMURD, o autospecială de transport victime multiple și o autospecială de stingere.

„Intervenim la un accident rutier produs la Piața Unirii, din Capitală, între un autoturism și un microbuz. În accident sunt implicate 15 persoane: 5 din autoturism și 10 din microbuz (de origine nepaleză). Nu sunt persoane blocate sau încarcerate, toate sunt conștiente”, se arată în comunicatul ISU.

Citește și: Reacția de bucurie a lui Edward Iordănescu după ce România a învins Ucraina la scor de neprezentare: „E o victorie memorabilă, nu îmi găsesc cuvintele!”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Căutările neîncetate ale lui Cristian Molnar sunt în plină desfășurare: „Tensiunea este mare, dar nu ne vom opri” Familia încă speră că tânărul este în viață

Declarațiile martorilor de la fața locului

Martorii de la fața locului au descris scenele de după accident ca fiind dramatice.

„O dubă plină de cetăţeni străini a trecut pe roşu, a intrat în nişte tineri. Am crezut iniţial că au acostat şi nişte pietoni... m-am speriat foarte tare.”, a declarat un bărbat.

„Am înţeles că a venit salvarea și a luat câte unu, fiecare maşină lua câte unu, s-a auzit destul de tare bubuitură.”, au relatat alți martori despre zgomotul puternic produs de impact și intervenția rapidă a ambulanțelor.

Conform sublocotenentului Ana Covașniuc, ofițer relații publice ISU-BIF, pasagerii din microbuz, în număr de nouă, erau cetățeni din Nepal. Aceasta a confirmat că nu au existat persoane încarcerate și toate victimele erau conștiente în momentul sosirii echipelor de intervenție.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Șoferul autoturismului, care circula regulamentar, nu consumase alcool, conform testării efectuate de autorități.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?