Ce alcoolemie iese dacă mănânci bomboane cu lichior sau ciocolată cu rom. Rezultatul testului făcut cu un etilotest omologat

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 27 apr 2023, 07:00

S-a aflat ce alcoolemie iese, dacă mănânci bomboane cu lichior sau ciocolată cu rom. Prin intermediul unui test simplu, realizat chiar acasă, s-a aflat dacă aceste lucruri influențează în vreun fel rezultatul unui etilotest omologat.

Tavi Perțea, polițist rutier, le-a oferit o mână de ajutor românilor și le-a spus ce alcoolemie iese dacă mănânci bomboane cu lichior sau ciocolată cu rom, în urma unui test realizat pe canalul său de YouTube. Testul a fost realizat cu ajutorul unui etilotest omologat.

Ce alcoolemie iese dacă mănânci bomboane cu lichior sau ciocolată cu rom?

Nu doar alimentele dulci au fost supuse testului, ci și apa de gură.

Așadar, în urma clătirii cu apă de gură timp de 15-20 de secunde, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, gradul de alcoolemie este de 2.35.

După 15 minute, testul a fost repetat, iar rezultatul a fost de 0.05. După alte 15 minute, rezultatul a fost de 0.00.

Ciocolata cu rom a dat un rezultat de 0.31. Testul a fost repetat și el după 15 minute, iar etilotestul a arătat valoarea 0.00.

Ultimul aliment supus testului au fost două bomboane cu lichior, cu un conținut de alcool de 5,1. Rezultatul testării cu etilotestul a arătat valoarea de 0.92. Rezultatul negativ a ieșit după 15 minute.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În cazul în care un conducător ar fi consumat aceste alimente sau dacă s-ar fi clătit cu apă de gură și ar fi urcat la volan imediat, în urma testării cu etilotestiul omologat, s-ar fi aplicat diferite măsuri în funcție de valoarea alcoolemiei.

Citeste si: Codul Rutier s-ar putea schimba din nou! Fără pedepse pentru șoferii agresivi și dovadă de circulație pentru cei care circulă cu viteze mari!

Ce pedepse riscă șoferii care se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice?

În România, numărul șoferilor care se urcă la volan, deși au consumat băuturi alcoolice, este destul de mare și, din nefericire, nici măcar pedepsele nu îi sperie.

Conform Codului Rutier, în funcție de gradul de alcool din sânge, o persoană primește diferite sancțiuni după cum urmează:

  • - 0,20 – 0,50 g/l de alcool pur în sânge– contravenție ce se pedepsește cu suspendarea permisului de conducere până la 6 luni;
  • - 0,50 – 0,80 g/l alcool pur în sânge – infracțiune ce se pedepsește cu închisoarea de la unu la cinci ani și suspendarea permisului de conducere;
  • - Peste 0,80 g/l alcool pur în sânge – infracțiune ce se pedepsește cu închisoare sau amendă penală și anularea permisului de conducere.

De asemenea, printre cele mai bune modalități prin care șoferii pot avea o cantitate

cât mai mică de alcool în sânge este să:

  • - Consume alimente înainte de a începe să bea,
  • - Evitarea fumatului în timp ce consumă băuturi alcoolice,

Citeste si: La cât timp poți să conduci după ce ai băut, conform oamenilor de știință

  • - Evitarea amestecării diferitelor băuturi alcoolice.

Sportul este o bună modalitate prin care alcoolul poate fi eliminat din sânge mai repede, deoarece, prin transpirație, o anumită cantitate este eliminată din organism.

 

Taguri: