Kiwi- sursa bogata de fibre, vitamina C, E si potasiu. Este unul dintre putinele fructe foarte bogat in substante nutritive. Consumat in sezonul rece creste imunitatea organismului
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/1-dd3c41244bea158e518dc5d58d0c5ac1.JPG
Fenicul- are o actiune antiseptica, antiinflamatoare putand fi utilizat cu succes in cazul laringitei, amigdalitei, faringitei, bronsitei, astmului bronsic, tusei convulsive sub forma de ceai sau in dieta.
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/2-de9aa3f26f8b4fd0c606ce1959b14884.JPG
Ciocolata neagra- consumata in cantitati moderate, are un rol benefic asupra organismului. Contine antioxidanti si are un efect neurostimulator, antidepresiv si cardioprotector.
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/3-3183cccaa4d9cdfc9c3429982e7f8fec.jpg
Conopida- este un aliment anticancerigen, saraca in calorii, grasimi si sare, dar bogata in vitamina C, actionand ca un detoxifiant al organismului. Previne anemia si regleaza tensiunea arteriala.
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/4-03e982db9a0540d78259c642ce6853d6.JPG
Mandarine- desi sunt eclipsate de suratele lor, portocalele, mandarinele au numeroase beneficii pentru organism. Contin fibre, dar si proteine, fiind astfel deosebit de utile in digestie. Au o cantitate mare de beta-caroten, un puternic antioxidant, si multe alte vitamine, cum ar fi vitamina C, complexul vitaminic B, vitamina E, vitamina K, dar si minerale: calciu, fosfor, fier.
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/5-77078337fd350f062effa689721c720c.JPG
Varza de Bruxelles- arata exact ca o varza obisnuita, numai ca este in miniatura. Ar trebui inclusa mai mult si in retele autohtone deoarece intensifica activitatea sistemului imunitar si projeaza impotriva cancerului prin reducerea leziunilor ADN-ului celular, nepermitand celulelor canceroase sa se dezvolte.
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/IMGP5750-8cb2430b81134e00fc6bc75de887cdc8.JPG