România se confruntă cu temperaturi extreme, ce ajung să depășească 40 de grade Celsius, iar românii caută metode ieftine prin care își pot păstra casa cât mai răcoroasă, fără a achiziționa un aer condiționat.
Citește și: Cod roșu de caniculă! Meteorologii au anunțat care sunt zonele vizate. Urmează două zile toride!
Ce alternative ai la aerul condiționat
Oamenii ce nu își doresc să achiziționeze un aer condiționat au alte variante pentru a își păstra locuința cât mai răcoroasă în această perioadă călduroasă a anului, iar una dintre cele mai cunoscute sunt celebrele ventilatoare. Cel mai recomandat ventilator este cel cu vapori de apă, fiind cel mai puternic, iar prețul acestuia ajunge la 350 de lei.
Vaporii acestuia de apă au un efect răcoritor, așa că este mult mai eficient pentru vremea caniculară față de un ventilator clasic.
Dacă nu vreți să suportați cheltuielile ridicate ale unui aer condiționat, atunci puteți să luați în calcul un aer condiționat mobil, care are un preț mai mic decât cel fix, dar și o instalare mai rapidă.
Acesta nu necesită să vă găuriți pereții, astfel puteți să îl mutați cu ușurință dintr-o cameră în alta, în funcție de nevoia pe care o aveți, potrivit greatnews.ro.Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citește și: Pericolul din spatele aerului condiționat. Cât de nocivă este utilizarea acestuia pe timpul verii?
Alte sfaturi care te vor ajuta să scazi temperatura din locuință
Vara aceasta este una mai călduroasă față de anii trecuți, iar românii își doresc ca în interiorul casei lor, temperaturile să nu fie la fel de ridicate ca cele de afară, iar acestea sunt câteva sfaturi prin care să aveți o locuință răcoroasă. 30%
Schimbarea regulată a lenjeriei de pat aduce prospețime în cameră, dar și mai multă răcoare în casă. Trebuie să fim atenți la materialul din care este făcută lenjeria, cel recomandat fiind bumbacul, iar pentru un plus de răcoare, puteți să vă achiziționați perne cu hrișcă.
Un alt sfat pentru zilele călduroase de vară este să lăsați geamurile deschise la primele ore ale dimineții, dar și noaptea, atunci când temperaturile scad.În cazul în care stați la casă, este bine să evităm să dormim în camerele aflate la etaj, deoarece căldura se ridică, iar dacă stați la bloc, puteți să dormiți direct pe podea, acolo unde temperaturile sunt mai scăzute, relatează lovedeco.ro .
Citește și: Când devine canicula mortala pentru oameni?