Ce amendă au primit turiștii care au mers la cabana de pe Transfăgărășan, deși era închisă din noiembrie. Aceștia au cerut ajutorul abia după a doua avalanșă

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 06 feb 2023, 08:59

Avalanșa s-a produs pe valea îngustă care cobora dinspre Cota 2000 a masivului Făgăraș.

Sursa: isu arges, facebook

Cei 75 de turiști, care au mers la Cabana Capra de pe Transfăgărășan, deși era închisă din luna noiembrie, au primit amendă, deoarece nu au respectat regulile impuse de autorități. Mașinile lor au fost serios avariate și au reușit să scape cu viață, în ciuda pagubelor create.

O amendă serioasă și permisul suspendat pe o perioadă de 60 de zile reprezintă pedeapsa pentru turiștii care au urcat cu mașinile la Cabana Capra de pe Transfăgărășan. A fost nevoie de două avalanșe pentru ca aceștia să sune la 112.

Ce amendă au primit turiștii care au urcat la Cabana Capra, de pe Transfăgărășan

La Cabana Capra erau cazați 57 de turiști care s-au aventurat pe Transfăgărășan, deși drumul către acea zonă este închis încă din luna noiembrie.

Potrivit autorităților, avalanșele au fost atât de serioase, încât o pădure de brazi a fost rasă de zăpada care cobora de pe munte.

Mai mult decât atât, nu doar o avalanșă și-a făcut simțită prezența în zonă, ci mai multe, iar turiștii de la cabană au sunat la 112 abia dimineață, după ce a doua avalanșă a făcut mari pagube. Chiar și așa, unii dintre ei abia au fost scoși din cabană.

Prin urmare, șoferii care au venit cu mașinile la cabană au rămas fără permis timp de 60 de zile și au primit și o amendă în valoare de 1.160 de lei.

Citește și: Constatarea amiabiliă: Te poate scuti de un drum la poliție. Aceasta poate fi completată electronic

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Avalanșa s-a produs pe valea îngustă care cobora dinspre Cota 2000 a masivului Făgăraș. De vină pentru acest lucru au fost ninsorile abundente și viscolul extrem de puternic.

Turiștii au cerut ajutor după a doua avalanșă

Prima avalanșă nu i-a determinat pe turiști și nici pe angajații cabanei să sune la 112. Abia după ce a doua avalanșă și-a făcut simțită prezența în toată regula, în jurul orei 07:00, aceștia au cerut ajutorul.

Zăpada a spart geamurile și a ajuns în interiorul cabanei.

Mașinile care se aflau în parcare au fost și ele serios avariate și, din nefericire, toți au scăpat nevătămați, ca printr-o minune. Doar echipele de salvatori au reușit să îi scoată pe turiști din cabană, dar pe unii dintre ei mai greu, fiind speriați de posibilitatea apariției unei noi avalanșe.

Citește și: Un primar a murit după ce a intrat cu mașina într-un copac. Acesta se afla la al patrulea mandat al carierei sale

Conform observatornews.ro, o parte dintre turiști au coborât pe jos, alături de salvamontiști, iar ceilalți voiau să plece cu mașinile, de frică. Raed Arafat a atras atenția cu privire la cele întâmplate, spunând că persoanele respective nu au pus doar viața lor în pericol, ci și pe cea a salvatorilor. Situația a fost atât de periculoasă, încât, pentru a se asigura că pot ajunge la turiști în siguranță, salvatorii au monitorizat zona, mai întâi, cu o dronă.

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.