Ce amendă primești în 2024 dacă nu plătești taxa de pod de la Fetești

Author: Denisa Irimia

Ce amenda primesti daca nu platesti taxa de pod 

Sursa: freepik

După cum știm cu toții, pentru a traversa podul peste Dunăre de la Fetești, șoferii trebuie să achite un tarif de trecere, altfel riscă să fie sancționați.

Conform rapoartelor, amenda aplicată celor care nu plătesc în termen este de zece ori mai mare decât tariful de trecere.

Citește și: Prețurile locuințelor în 2024: Ce efecte vor avea măsurile fiscale pe piața imobiliară

Ce amendă primești în 2024 dacă nu plătești taxa de pod de la Fetești

Pentru a evita așteptările lungi la ghișeele din Fetești, mulți șoferi amână plata taxei de pod.

Cei care nu achită acest tarif pot fi ușor identificați, deoarece Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a amplasat camere de supraveghere în diverse puncte de pe autostrada A2.

În cazul în care au omis să plătească taxa de pod de la Fetești, șoferii au până la ora 24 a zilei următoare trecerii pe pod pentru a o achita.

Conform datelor disponibile, amenda pentru neplata taxei de pod de la Fetești variază în funcție de capacitatea autovehiculului.

Astfel, pentru autoturisme, tariful pentru traversarea podului de la Fetești este de 13 lei, iar amenda pentru neplata acestuia este minim de 130 de lei, reprezentând de zece ori mai mult decât taxa de trecere.

Pentru cei care conduc autovehicule cu între 9 și 23 de locuri sau cu o greutate cuprinsă între 3,5 și 12 tone, amenda variază între 470 și 940 de lei.

În cazul autoturismelor cu mai mult de 23 de locuri sau cu o greutate mai mare de 12 tone, amenda este între 640 și 1.280 de lei.

Pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 12 tone și cel puțin patru axe, amenda pentru trecerea pe podul de la Fetești variază între 910 și 1.820 de lei.

Citește și: Ce rol va avea cablul submarin de energie electrică care va fi construit în Marea Neagră și când ar putea fi gata

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Actele de care ai nevoie pentru a-ți schimba permisul expirat în 2024

Documentele necesare pentru înlocuirea permisului expirat sau pierdut în anul 2024 sunt următoarele:

-cererea de schimbare a permisului de conducere;

-actul de identitate în original;

-dovada plății taxei de schimbare a permisului de conducere:

-permisiunea de conducere expirată;

-fișa medicală care atestă aptitudinea medicală a titularului pentru conducerea vehiculelor din categoria corespunzătoare.

Durata de valabilitate a noului permis de conducere va fi de 10 ani, începând de la momentul emiterii acestuia.

Dacă cineva și-a pierdut permisul de conducere sau acesta s-a deteriorat, prezentarea fișei medicale nu mai este necesară. În schimb, va fi eliberat un duplicat al permisului auto, cu aceeași valabilitate ca și cel pierdut sau deteriorat.

Același proces se aplică și în cazul schimbării numelui.