Ministrul Mediului a anunțat că vor fi majorate amenzile pentru arderea vegetației uscate. Noile amenzi vor fi cuprinse între 7.500 și 15 mii lei pentru persoane fizice și 50 de mii și 100 de mii pentru firme.
"Trebuie să stopăm fenomenul arderilor ilegale de vegetație și miriști. În ciuda interdicției și a controalelor regulate ale Gărzii de Mediu, în anumite regiuni acest fenomen continuă să fie o practică zilnică.
Astfel am decis majorarea amenzilor contravenționale pentru arderea miriștilor, turbăriilor, litierei pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase. Noile amenzi vor fi cuprinse între 7.500 și 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice amenda va fi între 50.000 și 100.000 lei.
Am semnat proiectul ordonanței de urgență si sper ca în cel mai scurt timp posibil să fie adoptat", a transmis ministrul Mediului, Tanczos Barna, pe Facebook.
Citeste si: Cine este soțul Ralucai Turcan, fostul ministru al Muncii. Cu ce se ocupă Valeriu
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Contribuabilii care nu-şi plătesc dările la timp ar putea face închisoare de la 1 la 5 ani
Un proiect de Ordonanţă privind mai multe măsuri fiscale a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanţelor la sfârșitul anului trecut.
"Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 5 ani sau cu amendă reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata ori, după caz, nereţinerea sau neîncasarea, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadenţă prevăzut de lege, a impozitelor şi/sau contribuţiilor prevăzute în anexa la prezenta lege", se
arată în proiectul ordonanței de urgență.Pentru un prejudiciu de 100.000 de euro, dacă statul recuperează integral prejudiciul, se poate aplica o pedeapsă cu amendă.
”Angajatorii evazionişti, care nu plătesc statului contribuţiile angajaţilor (impozit pe salariu, CAS, CASS, şomaj etc.) vor răspunde penal pentru că, deşi aveau obligaţia clară de a le reţine şi de a le plăti către stat, nu au făcut-o, băgându-şi practic în buzunar aceşti bani! Este momentul ca furtul banilor REŢINUŢI din veniturile oamenilor (salarii sau venituri asimilate salariilor, pensii, dividende, veniturile din jocuri de noroc, din premii, din dobânzi,