Ce aparate nu trebuie să îţi lipsească din bucătărie: sfaturi utile

Author: Madalina Maftei

Bucătăria este una dintre cele mai importante spaţii dintr-o locuinţă. Pregătirea meselor, a băuturilor preferate, masă alături de cei dragi sau o gustare rapidă, toate se pot desfăşura în bucătărie. De aceea, este important să amenajezi inteligent acest spaţiu al casei, pentru a-ţi uşura muncă atunci când găteşti, pregăteşti mese sau mănânci alături de familie ori prieteni.

Alegerile clasice de electrocasnice includ aragazul sau plita şi cuptorul, frigiderul, iar în anumite cazuri maşina de spălat vase. Acestea sunt absolut necesare pentru numeroase activităţi, fie că vrei să îţi pregăteşti micul-dejun sau să savurezi un pahat de vin.

Totuşi, o bucătărie completă nu înseamnă doar electrocasnicele de bază. Dacă îţi doreşti un spaţiu modern, în care totul se realizează fără bătăi de cap, există câteva aparate de care ai nevoie. Descoperă ce aparate nu trebuie să îţi lipsească din bucătărie pentru un confort sporit:

Detector de gaz

Un detector de gaz este necesar pentru siguranţa ta, dar şi a vecinilor, dacă locuieşti într-un bloc. Scurgerile de gaze pot avea consecinţe nefaste, iar de multe ori acestea pun în pericol viaţa celor din casă. Astfel, este o idee bună să investeşti într-un detector de gaz de calitate, care să îţi permită să foloseşti plita sau cuptorul în siguranţă ori de câte ori doreşti.

În cazul în care niciun aparat din bucătărie nu funcţionează pe gaz, atunci un detector de gaz nu va mai fi necesar.

Blender

Un aparat de mici dimensiuni, dar extrem de important pentru o mulţime de băuturi şi preparate. Blender-ul îţi poate fi de folos la o mulţime de activităţi în bucătărie, de la prepararea unui smoothie şi până la mărunţirea ovăzului sau a nucilor. Cu ajutorul lui poţi prepara sosuri pentru paşte, supa crema de legume, dar şi aluaturi în cantităţi mici.

Optează pentru un blender de dimensiuni medii, astfel îl vei putea folosi pentru mai multe tipuri de preparate.

Aparatul de cafea

Un aparat de cafea şi băuturi calde modern este întotdeauna o idee bună. Dacă obişnuieşti să bei cafea, atunci ştii cât de important este să te bucuri de o cafea de calitate rapid şi fără bătăi de cap. Aparatele moderne de cafea, fie cele cu capsule, fie espressoarele automate, pot prepara numeroase tipuri de cafele, dar şi ceaiuri sau ciocolată caldă.

În cazul în care nu serveşti cafea, un astfel de aparat te poate ajuta să prepari ceaiuri sau ciocolată caldă într-o clipă. În plus, îţi vei putea servi invitaţii cu cafea fără să trebuiască să foloseşti ibricul sau plită.

Cantarul pentru alimente

Cantarul pentru alimente poate părea un aparat nu foarte necesar, însă există multe situaţii în care acesta îţi poate fi de folos. Fie că vrei să încerci reţete noi, să cântăreşti lichide pentru a prepara o băutură sau să împarţi porţiile de mâncare, cantarul te poate ajuta să faci acest lucru rapid şi uşor.

Alege un cântar pentru alimente digital, de mici dimensiuni, care să nu ocupe prea mult spaţiu. Atunci când nu îl foloseşti în mod curent, îl poţi depozita într-un dulap sau setar.

Mixerul

Mixerul nu trebuie să îţi lipsească din bucătărie, indiferent de cât de rar apelezi la el. Acesta este necesar pentru anumite preparate, de la aluaturi sărate şi până la prăjituri. Avantajul unui astfel de aparat este că nu este foarte scump, aşa că este o alegere inspirată să îl ai în bucătăria ta.

Dacă găteşti foarte des preparate ce necesită amestecarea cu mixerul, atunci optează pentru un aparat performant. Îţi va uşura cu mult munca în bucătărie.

Nu numai electrocasnicele mari sunt importante în bucătărie, ci şi micile aparate care îţi pot face viaţa mai uşoară. Printre cele mai importante se număra detectorul de gaz, care este absolut necesar pentru siguranţă, blenderul şi aparatele de cafea. Nu trebuie neapărat să investeşti foarte mult în astfel de aparate, însă este important să le ai în casă la nevoie.