Aperitivele se servesc înainte de masa propiu-zisă, trebuie să fie gustoase, dar nu atât de consistente încât să te saturi din ele.
Aperitivele care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion
În fiecare an, gospodinele pregătesc cele mai alese mâncăruri pentru noaptea dintre ani, fie ele tradiţionale, fie mai moderne, însă aperitivele nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion.
Ca aperitive se pot încerca reţete de ouă umplute cu diverse creme, roşii umplute, mini tarte cu icre, brânză, carne, rulouri cu legume şi mezeluri, chifteluţe din carne sau legume, peşte.
Pentru a veni în ajutorul vostru, iată câteva reţete de aperitive gustoase care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion.
Ouă umplute cu topping de bacon crocant
O reţetă care va impresiona cu siguranţă. Ouăle umplute sunt aperitive extrem de căutate la petreceri.
Pentru a pregăti ouă umplute cu topping de bacon crocant aveţi nevoie de:
12 ouă fierte tari
70 g maioneză
70 g smântână
2 linguri muştar
3 fire de ceapă mărunţite, doar partea verde
4 felii bacon prăjit crocant, tăiat cubuleţe
sare
piper
Ouăle se taie în jumătăţi, pe lungime. Se scot gălbenuşurile şi se pun într-un castron. Se zdrobesc cu o furculiţă, se adaugă maioneză, smântână, muştar şi ceapa verde. Pasta se omogenizează şi se potriveşte de sare şi piper.
Fiecare jumătate de ou se umple cu o lingură de pastă şi se ornează cu bacon crocant. Se servesc reci.
Rondele de castravete umplute cu brânză Feta
Rondelele de castravete umplute cu brânză Feta, roşii uscate la soare şi busuioc sunt aperitivul perfect care nu trebuie să lipsească de la o masă festivă.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
170 g brânză Feta, sfărâmată
60 g cremă de brânză, la temperatura camerei
2 linguri suc de lămâie
o jumătate linguriţă sare
un sfert de linguriţă piper
70 ml ulei de măsline
2 castraveţi mari, curăţaţi şi feliaţi
o jumătate de cană roşii uscate la soare, fără suc, mărunţite
câteva frunze de busuioc proaspăt, mărunţite
Brânza Feta şi crema se pun în blender şi se amestecă.
Se adaugă sucul de lămâie, sarea, piperul şi se omogenizează. Uleiul se încorporează treptat în crema de brânză.Pe fiecare feliuţă de castravete se pune puţină brânză. Deasupra se pun câteva bucăţele de roşii şi puţin busuioc.
Tufe cu brânză de capră
Este un aperitiv uşor care se potriveşte perfect la masa festivă de Anul Nou.
300 g brânză de capră, de la frigider
sare
piper
Pentru a orna trufele aveţi nevoie de:
3-4 linguriţe de miere
seminţe de susan
seminţe de mac
alune măcinate
fulgi de migdale
piper roz
parmezan ras
ceapă verde, mărunţită
Citeste si: MESAJE DE ANUL NOU 2020: SUTE de URĂRI de ANUL NOU, SMS cu FELICITĂRI. MESAJE frumoase de REVELION 2020
Brânza se desface într-un castron, apoi se pasează cu o furculiţă. Se adaugă sare şi piper după gust.
Când îşi pierde din tărie, se modelează biluţe de mărimea unei nuci. Fiecare biluţă se scufundă într-un amestec de miere şi 4-5 linguri de apă rece, apoi se trece prin seminţe, alune, ceapă verde sau prin orice alte cobinaţii. Trufele se pun pe platou şi se servesc.
Acestea sunt câteva idei de aperitive care ar arăta foarte bine pe masa de Anul Nou.