Ce ar fi declanșat, de fapt, boala Prințesei Kate. Medic oncolog: „Prințesei i-a fost extirpată o parte din intestin”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 01 apr 2024, 10:10

Ce ar fi declanșat, de fapt, boala Prințesei Kate. Medic oncolog: „Prințesei i-a fost extirpată o parte din intestin”

Sursa: Profimedia

Unul dintre cei mai cunoscuți medici oncologi, Claudio Zanon, a oferit recent o analiză detaliată privind diagnosticul și tratamentul posibil al presupusului cancer al Prințesei Kate.

Kate Middleton a fost diagnosticată cu o boală gravă, cancerul. Anunțul a fost făcut chiar de Prințesă în urmă cu două săptămâni, într-o filmare. 

Încă de atunci, au început să apară diferite presupuneri cu privire la tipul de cancer de care suferă Prințesa.

Ce ar fi declanșat, de fapt, boala Prințesei Kate

Potrivit declarațiilor medicului, este improbabil ca Prințesa să sufere de un cancer de natură ginecologică, ci mai degrabă de o tumoare la colon sau de un cancer ovarian cu extensie către colon.

Prințesei i-a fost extirpată o parte din intestin. A fost prescrisă chimioterapie pentru a preveni eventualele metastaze în organism. Din ceea ce s-a scris în ziare și a declarat chiar prințesa Kate Middleton, operația la care a fost supusă pentru cancer abdominal, urmată de o ileostomie, ar putea fi cauzată de o tumoare a colonului stâng sau a rectului. Putem spune acest lucru deoarece ileostomiile temporare sunt efectuate în mod normal pentru a proteja anastomozele chirurgicale care sunt mai greu de vindecat, având în vedere vascularizarea și inflamația țesuturilor implicate,” a

mărturisit acesta.

Citește și: Înmormântarea Regelui Charles a fost deja planificată de către Palatul Buckingam: “…Nu mai este în stare să își conducă familia, interesele coroanei și să îndeplinească îndatoririle zilnice”

Acest diagnostic se bazează pe informația că Prințesei i-a fost extirpată o parte din intestin, iar chimioterapia i-a fost prescrisă pentru a preveni eventualele metastaze.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

„Este o altă ipoteză, un carcinom ovarian care a cuprins colonul, dar, în mod normal, cancerul ovarian nu presupune o terapie adjuvantă după extirpare, ci o terapie de consolidare, în timp ce, din ceea ce am putut înțelege din știrile de la Londra, chimioterapia prescrisă are ca scop să îndepărteze o eventuală diseminare metastatică.

Mai există o altă situație care afectează persoanele tinere, sindromul Lynch, rar, caracterizat printr-o mutație de origine ereditară, care afectează în principal colonul drept, dar este puțin plauzibil, ipoteza dominantă este aceea a unui cancer rectal sporadic”

, a explicat medicul Claudio Zanon, pentru quotidiano.net.

Care sunt șansele de vindecare ale Prințesei Kate

Medicul subliniază faptul că șansele de vindecare sunt destul de mari, deoarece cancerul a fost depistat într-un stadiu incipient. În ceea ce privește cauzele apariției cancerului la persoanele tinere, Dr. Zanon atrage atenția asupra creșterii incidenței acestei boli în ultimii ani.

Cu toate acestea, el se arată optimist în privința progreselor terapeutice și se bazează pe terapiile sofisticate care sunt acum disponibile, precum anticorpii monoclonali ca pembrolizumab, trastuzumab și bevacizumab, care pot fi utilizați după intervențiile chirurgicale.

Citește și: Încă un membru al Familiei Regale a fost diagnosticat cu cancer, după Regele Charles și Kate Middleton: ,,Un alt diagnostic de cancer a fost un șoc”. Mesajul de încurajare transmis Prințesei de Wales

„Știm că, de obicei, cancerul de colon afectează persoanele în vârstă, dar astăzi asistăm la o creștere a incidenței cancerului sporadic la tineri care nu are legătură cu stilul de viață.  Bineînțeles că astăzi, cu chimioterapia și imunoterapia, șansele de vindecare sunt mult crescute, recidivele scad, avem protocoale bune, chiar și independent de caracterizarea moleculară a cancerului,” a mai spus medicul.