Ce așteptări au britanicii de la Regele Charles al III-lea

Autor: Bianca Hriscu

Așteptările pe care britanicii le au de la Regele Charles al III-lea

Sursa: instagram theroyalfamily

Charles al III-lea este noul rege al Regatului Unit al Marii Britanii, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Iată ce așteptări au britanicii de la Regele Charles al III-lea.

Regele Charles al III-lea este regele Marii Britanii, iar noul rol vine la pachet cu o mulțime de responsabilități. Deși s-a pregătit ani buni pentru a prelua îndatoririle pe care mama sa, Regina Elisabeta a II-a, le-a îndeplinit până în ultimele momente ale vieții sale, misiunea noului rege nu va fi deloc una ușoară. Iată ce așteptări au britanicii de la noul lor conducător.

Charles al III-lea este noul conducător al Regatului Unit al Marii Britanii

Regele Charles al III-lea este urmașul la tron după moartea regretatei Regine Elisabeta a II-a. Astfel, după decesul mamei sale, Charles al III-lea este noul conducător al Regatului Unit al Marii Britanii. Dacă mama sa a fost iubită de popor și respectată, Regele Charles al III-lea a reușit să își atragă unele antipatii de-a lungul timpului, majoritatea din cauza mariajului eșuat cu Prințesa Diana.

Astfel, Regele Charles al III-lea va trebui să facă ceva eforturi pentru a ajunge la inimile tuturor britanicilor. 

Regele Charles al III-lea este fiul reginei Elisabeta a II-a și al soțului ei, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. El este moștenitorul tronului regal, astfel că a fost proclamat rege pe 8 septembrie 2022, imediat după moartea mamei sale. 

Charles al III-lea s-a născut pe data de 14 noiembrie 1948, are 73 de ani, este căsătorit cu Camilla, Regină Consoartă a Regatului Unit și are doi copii din mariajul cu prințesa Diana, pe William și Harry. 

Citeste si: Măsurile de securitate luate de autoritățile britanice la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Ce așteptări au britanicii de la Regele Charles al III-lea

Cum Regina Elisabeta a II-a și-a dedicat întreaga viață datoriei pe care a avut-o față de poporul birtanic și timp de 70 de ani și-a îndeplinit îndatoririle cu simț de răspundere, Regele Charles al III-lea va avea o misiune foarte dificilă, având în vedere că britanicii se așteaptă că acesta să se ridice la nivelul regretatei regine.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În plus, contextul actual marcat de războiul din Ucraina, dar și de scumpirile din ultima perioadă fac ca misiunea Regelui Charles al III-lea să fie una și mai dificilă.

Nu e de mirare că un britanic i-a atras deja atenția regelui că încălzirea locuințelor este din ce în ce mai dificilă după ce prețurile au crescut, astfel că sunt așteptate măsuri prin care nivelul de trai să crească. Astfel, așteptările pe care britanicii le au de la Regele Charles al III-lea sunt foarte mari. Se dorește ca acesta să rămână imparțial, răbdător, asumat și să stea departe de controverse și scandaluri.

În primul său discurs în calitate de rege, Charles al III-lea și-a luat angajamentul de a duce mai departe promisiunea mamei sale și anume de a-și dedica întreaga viață servirii poporului britanic, chiar dacă asta va însemna ca viața lui personală să pice în plan secund.

„Regina Elisabeta s-a angajat să-şi dedice viaţa servirii poporului ei, a fost un angajament personal profund. Reînnoiesc în faţa voastră acest angajament de serviciu de-a lungul întregii vieţi.

De-a lungul vieţii ei, Maiestatea sa Regina- iubita mea mamă- a fost o inspiraţie şi un exemplu pentru mine şi familia sa, şi avem faţă de ea cea mai sinceră datorie pe care o familie o poate avea către mama sa.

Asta a fost mai mult decât o promisiune: a fost un profund angajament personal care i-a definit întreaga viaţă. A făcut sacrificii pentru datorie.

Dedicarea şi devotamentul său ca suverană nu au dat niciodată înapoi, în vremuri de schimbare şi de progres, în vremuri de bucurie şi sărbătoare şi în vremuri de tristeţe şi pierdere.

Cum a făcut însăşi regina cu un devotament atât de indefectibil şi eu mă angajez solemn, de-a lungul timpului rămas pe care Dumnezeu mi-l acordă, să respect principiile constituţionale aflate în inima naţiunii noastre.”, a spus Regele Charles al III-lea în primul său discurs public după ce a fost proclamat rege.

Citeste si: Primul discurs al Reginei Elisabeta a II-a. "Și când va veni pacea, nu uitați că va fi pentru noi, copiii de astăzi, să facem din lumea de mâine un loc mai bun și mai fericit"

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.