Ce ati face daca ati gasi un portofel cu bani? Gestul IMPRESIONANT al unei tinere sarace

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:03

O lectie de cinste, cum rar ati vazut, vine de la o tanara foarte saraca din judetul Buzau!

Fata a predat politiei un portofel cu aproape 1.000 de lei. Nu s-a gandit nicio clipa sa opreasca banii. Cati ar mai face acest gest? Am facut si noi un experiment si va aratam reactiile socante ale unor cetateni pusi intr-o situatie similara.

Am vrut sa vedem reactiile oamenilor atunci cand gasesc un portofel. Am lasat 20 de lei in portofelul "pierdut" de noi, in mijlocul in strazii.

Iata ce s-a intamplat! Prima experienta prin care a trecut portofelul nostru- a trecut prin mainile unor tineri, a fost aruncat, imediat, dar inauntru nu a ramas niciun ban.

Punem portofelul, din nou, pe strada. Un domn ii da mai intai cu piciorul, apoi, il ridica si pleaca! Reluam experimentul. Il gasesc doi batrani. Nu se uita la ce este inauntru. Il arunca pe capota unei masini.
Urmeaza un alt tanar. Acesta ne intreaba daca nu cumva ne apartine.

Cand, o batranica gaseste portofelul. Se uita in interior. Pare a cauta un act de identitate. Se indreapta spre un magazin. Ati fi crezut ca ar fi vrut sa cheltuiasca banii gasiti? Nici vorba!

"M-am gandit sa ma duc la frizerie, sa il las, ca poate aude pe cineva care se plange. M-am uitat in stanga, in dreapta si am vazut ca nu fuge nimeni si am zis sa il duc la frizeria aceasta!", ne-a marturisit femeia cu simt civic.


Un exemplu de cinste este si Loredana Neagu. Tanara are 20 de ani si doi copii mici. Traieste in saracie, alaturi de parinti si frati, intr-o casa de la marginea comunei Berca. Sunt noua suflete si doar tatal are un loc de munca. Cand a gasit un portofel plin cu bani si carduri bancare, Loredana nu a stat pe ganduri si s-a dus intins la politie: "Am gasit un portofel in fata dispensarului", le-a spus tanara politistilor.


Cinstea nu are pret, spune un proverb. Asa s-a gandit si Loredana. Nu regreta vreo clipa ca a dat banii gasiti inapoi: "Dupa privirea dansei, se cunostea ca era fericita, era multumita ca cineva a avut inima aia sa-i dea banii inapoi".

Mama tinerei spune ca nu a vazut vreodata atati bani cat a gasit fiica ei pe strada. Cand nu au bani, fratii Loredanei cauta deseuri la gropile de gunoi si le vand: "cu ajutorul lui Dumnezeu si al Maicutei Domnului muncesc copiii cu ziua si ne descurcam, cu alocatii, cu ajutorul de la primarie".
Gestul fetei a uimit intreaga comunitate: "e de apreciat! poate altul, ar fi luat...".

"Proprietara nu se astepta ca documentele, dar, mai ales suma de bani destul de mare sa-i fie restituite", au spus si politistii. De Paste, fata va fi recompensata de Primarie.
##VIDEO108825##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.