Ce au declarat procurorii despre tragedia in care directorul poligonului de trageri din Capitala si-a pierdut viata

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 06:28

Tragedia s-a intamplat intr-un poligon privat din Capitala. Elevul si-a impuscat mortal instructorul, dupa care s-a sinucis.

Seara trecuta, la ora 19.45 un apel la 112 a pus in alerta autoritatile. O voce anunta ca doi barbati zac fara suflare intr-un  poligon de tragere. In doar cateva minute, la fata locului au ajuns zeci de politisti, criminalisti, procurori, dar si mai multe echipaje de ambulanta. Pentru cei doi barbati era, insa, prea tarziu.

Barbatii si-au pierdut viata impuscati cu o arma letala, spun anchetatorii.  Prima varianta a procurorilor este terifianta: elevul pasionat de arme si-ar fi ucis profesorul, dupa care si-a luat viata.

Tanarul despre care oamenii legii spun ca s-a sinucis avea 24 de ani. Tatal lui confirma ipoteza deoarece a gasit in buzunarul unei jachete un bilet de adio in care tanarul ar fi scris ca se simte inutil si s-a saturat de viata.



Instructorul avea 56 de ani si o experienta vasta in domeniu. Era, de altfel, chiar directorul poligonului. Nicolae Tanase a fost sportiv de performanta si a castigat nenumarate competitii nationale de TIR sportiv.
In ultimii ani, devenise unul dintre cei mai buni instructori din tara.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru meritele sale, Federatia Romana de TIR l-a desemnat  „antrenor emerit.”

Deocamdata, nu se stie clar care este motivul pentru care elevul a recurs la un asemenea gest. Din imaginile pe care camerele de supraveghere ale poligonului le-au surprins se vede clar cum tanarul trage cateva focuri la tinta. Este, insa, agitat si rateaza, asa ca instructorul ii corecteaza de mai multe ori pozitia corpului. Atunci s-a produs nenorocirea. Trupurile neinsufletite ale celor 2 au fost ridicate de la Institutul de Medicina Legala.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.