Ce au descoperit medicii legiști în trupul lui Filip, băiețelul de 8 ani care a murit la bazinul de înot. Deși părea perfect sănătos, o anumită afecțiune l-a trădat

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 22 aug 2024, 14:52

Filip s-a stins fulgerător în brațele tatălui său, în timpul cursurilor de înot

 
Sursa: Facebook

Filip, un băiețel de doar opt ani din Ștei, județul Bihor, a murit în timpul unui curs de înot. Martori la această tragedie au fost tatăl băiatului și instructorul său, care au asistat neputincioși la ultimele momente ale lui Filip.

Rezultatele autopsiei au adus la lumină faptul că Filip suferea de o afecțiune cardiacă nedetectată, care ar fi fost cauza decesului său subit.

Citește și: Ultimele cuvinte ale lui Filip, băiețelul care a murit subit în timpul cursurilor de înot: „A strigat o dată tati și s-a lăsat jos” Medicii vorbesc despre o posibilă afecțiune ascunsă a inimii

Filip părea perfect sănătos, însă o afecțiune la inimă i-ar fi provocat moartea 

În timpul lecției, Filip a intrat brusc în panică și s-a prăbușit în apă. Instructorul a intervenit imediat, l-a scos din bazin și a încercat să-l resusciteze. Din nefericire, toate eforturile de a-i salva viața au fost zadarnice, iar copilul a fost declarat decedat de medicii de pe ambulanță. 

Deși băiatul deținea o adeverință medicală care atesta că este apt pentru activități sportive, examinarea post-mortem a evidențiat prezența unor modificări la nivelul inimii.

Aceste anomalii nu au fost descoperite anterior, deși se pare că Filip avusese un episod similar în trecut, fără un diagnostic clar.

„Am fost la control cu el după, că ne-am gândit să nu aibă probleme la cap, dar nu i-a găsit nimic la creier. A zis că poate să se pronunţe, dar la muşchiul inimii pare ceva suspect”, a spus Ancuţa Cioancă, mama băiețelului.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”

Filip a murit în brațele tatălui său

În ultimele sale momente, Filip a strigat disperat după tatăl său, dar a leșinat imediat după aceea, ceea ce a dus rapid la deznodământul tragic. 

Instructorul de înot, traumatizat de cele întâmplate, a subliniat importanța unor investigații medicale mai amănunțite înainte de a elibera adeverințe medicale pentru sport.

„A străbătut în jur de trei sferturi, aici s-a întâmplat toată tragedia. Aici copilul a început să se panicheze, s-a apucat de separatorul de culoare, eu eram aici la doi metri.  M-am întors rapid, în două lungimi de braţe am scos copilul din apă.

Când l-am luat în braţe, am încercat să-l calmez, m-am întors şi l-am dat părintelui, l-a luat în braţe, ultimele cuvinte au fost: „Tati, tati!”, a spus Claudiu Pirtea, instructorul de înot, conform  Antena 3 CNN.

Acest caz a deschis o anchetă, ridicând întrebări serioase despre procedurile de evaluare a sănătății copiilor care participă la activități sportive și despre responsabilitatea celor care emit astfel de documente.