Ce au pățit trei minori care au fost prinși la volan în Buzău. Unul dintre ei furase mașina de serviciu a tatălui său

Author: Lavinia Medrea

Unul dintre ei furase mașina de serviciu a tatălui său

Sursa: PixaBay

Trei minori au fost surprinși la volan, în trafic, după ce au furat mașina tatălui unuia dintre ei. Minorii au fost opriți de poliție în trafic, după ce au fost urmăriți pe un drum județean, conform IPJ Buzău.

Conform unor surse judiciare, unul dintre minori, în vârstă de 15 ani, a fost cel care a venit cu ideea de a fura mașina tatălui său și de a-și scoate prietenii la o plimbare. Băiatul a luat cheile din locul în care știa că tatăl le ține și a furat autoturismul.

Ce au pățit trei minori care au fost prinși la volan în Buzău

La scurtă distanță de casă, cei trei minori au fost prinși de un echipaj de poliție și opriți. Din fericire, nu a avut loc niciun incident nefericit.

Citește și: Gestul minor care ar fi dus la evitarea accidentului din Lețcani, în urma căruia un tată și copiii lui au fost loviți de un TIR chiar pe trecerea de pietoni

„În noaptea de 19/20 aprilie, în jurul orei 00,10, poliţişti di n cadrul Secţiei de poliţie rurală Smeeni, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat pe DJ203I, pe direcţia de deplasare Gârbovi- Cotorca, un autoturism care, la vederea echipajului de poliţie, a virat brusc la stânga, pe un drum sătesc din comuna Glodeanu Siliştea. Poliţiştii au pornit în urmărirea maşinii şi au oprit-o pe DJ102H, în Satu Nou.

La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr în vârstă de 15 ani, iar pe locurile din spate se aflau alţi doi minori, în vârstă de 16 ani, respectiv 13 ani. Minorul aflat la volan a menţionat că autoturismul este maşina de serviciu a tatălui, fără ca părintele său să ştie că acesta a plecat cu maşina de la domiciliu”, a transmis IPJ Buzău.

Citește și: „Stătea în genunchi și plângea”. Filmul accidentului din Lețcani, în care un tată și cei doi copii ai săi au fost loviți de un TIR, pe trecerea de pietoni

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

În cauză, polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunile de furt calificat în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cum a reușit un minor din Brăila să pornească o mașină fără cheie

Un copil în vârstă de 13 ani, care a scăpat dintr-un centru de plasament, a fost prins la volan de un polițist aflat în timpul liber.

Copilul conducea un autoturism pe care l-a furat și l-a pornit fără să aibă nevoie de cheie. Polițiștii din Brăila au explicat cum a avut loc evenimentul care s-ar fi putut sfârși tragic. 

Un polițist din Brăila, care se afla în timpul lui liber, a văzut, pe Șoseaua Buzăului, în noaptea de miercuri spre joi, un minor la volanul unui autoturism.

Polițistul l-a urmărit din spate și, în același timp, și-a anunțat colegii aflați pe tură în legătură cu evenimentul.

Copilul a continuat să conducă mașina și a fost identificat de polițiști într-o intersecție din oraș. Oamenii legii au stabilit că minorul avea 13 ani și a fugit dintr-un cămin, după care a căutat o mașină cu ușile deschise, pe care a pornit-o fără cheie.

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.