Ce avere are, de fapt, Dan Puric: „Mergem la bancă să arăt conturile”. Actorul a dezvăluit ce a făcut în paralel cu teatrul

Autor: Diana Ghita

Dan Puric a vorbit despre averea lui

Sursa: Captură YouTube Kanal D

În cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a fost invitat duminică, pe 30 iunie, Dan Puric, celebrul actor român, a vorbit despre averea acumulată și de actele de caritate pe care le-a făcut.

După 30 de ani în care a jucat pe scena Teatrului Național, Dan Puric a decis să se pensioneze anticipat, însă, înainte cu un an de la acest eveniment, presa a scris că acesta a acumulat o avere impresionantă, din multiple surse.

Ce avere are Dan Puric

Înainte de a se retrage din activitate în anul 2019, de-a lungul timpului invitatul de la „40 de întrebări cu Denise Rifai” s-a implicat în campanii caritabile, printre care s-a numărat și un turneu de conferințe în întreaga țară, desfășurat în 2009.

În cadrul acestei campanii, Dan Puric a strâns bani pentru construirea memorialului de la Aiud, dedicat foștilor deținuți politici.

După câteva luni, acesta s-a retras din proiect, iar în 2018 presa relata că schitul din Aiud a primit doar 13 mii de euro din cei 500 de mii de euro câștigați de el și de organizatorii conferințelor.

De asemenea, în anul 2022, în mass media se vehicula că cifra de afaceri a firmei lui Dan Puric a înregistrat, în cei 14 ani de activitate, peste 7,7 milioane de lei, adică peste 1,5 milioane de euro.

Citește și: Gestul uluitor pe care l-a făcut Dan Puric la moartea tatălui său: „Nu am făcut în viața mea lucrul acesta” Actorul a trebuit să prindă putere pentru a lupta alături de mama sa în lupta cu cancerul

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Ce a făcut, de fapt, Dan Puric cu banii pentru memorialul din Aiud

După ce a adus în prim-plan respectivele informații, Denise Rifai i-a adresat invitatului ei întrebarea cu numărul 37: „Cât de bogat poate ajunge un fost «iobag cultural»?”.

În răspunsul său, actorul a negat că ar avea peste 1,5 milioane de euro în cont și a specificat că presa a împrăștiat diverse zvonuri pentru că, la acea vreme, a spus, în mod ironic, că își face vilă la Aiud.

De asemenea, acesta a dezvăluit că nu a strâns sute de mii de euro pentru proiectul de la Aiud, ci că mare parte din bugetul pentru memorialul unde este îngropată elita intelectualilor din țara noastră, a provenit din donația de 1.800.000 de euro a unui patron de firmă, care și-a văzut bunicul acolo.

Citește și: Dan Puric, dezvăluiri despre momentul în care i-a murit primul copil: „S-a dus totul”. Drama prin care trece actorul român

„M-ați distrus cu asta, vă dați seama ce nenorocire că aude soția că am un milion? E genială!(...) Mergem la bancă mâine să arăt conturile. Mint săracii, ce să facă? Dacă sunt, și ei, pui de bolșevici... Am strâns toate conferințele mele de la Ateneu, am dat banii la Aiud, pe urmă prin țară, și știu că s-a dus la o sumă de vreo 50 de mii de euro”,  a

explicat Dan Puric în cadrul interviului.