Ce avere are Ludovic Orban? Fostul prim-ministru și-a publicat declarația de avere

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 23 mar 2021, 15:26
Ce avere are Ludovic Orban?

S-a aflat care sunt veniturile lui Ludovic Orban. Fostul prim-ministru și-a publicat declarația de avere.

Fostul prim-ministru Ludovic Orban și-a publicat declarația de avere, pe site-ul Guvernului. Potrivit documentului, el a avut în anul 2018 un venit mediu lunar de 3.083 de lei.

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Mihaela Orban, soția fostului premier Ludovic Orban

Declarația de avere a lui Ludovic Orban 

Premierul locuiește în județul Ilfov, acolo unde deține împreuna cu soția, Mihaela Orban, o casă de vacanță cu suprafața de 200 de metri pătrați.

Ludovic Orban deține 50% din această locuință dobândită în anul 2014 printr-un contract de vânzare-cumpărare.

De asemenea, Ludovic Orban a completat că deține și un autoturism Volkswagen Passat, fabricat în anul 2007, singurul bun trecut pe numele premierului.

Citeste si: Fostul Premier al României Ludovic Orban vine marți la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

La capitolul bani în conturi bancare, Orban a completat că soția sa deține două depozite bancare deschise în anul 2010, unul la Raiffeisen- în valoare de 5.535 euro, şi unul la BCR, în valoare de 6.275 euro.

În ceea ce privește veniturile, Ludovic Orban a încasat în anul fiscal 2018 bani pentru consultanță tehnică de la două firme: 28.356 de lei de la Revicond Canaltech SRL și 9.000

de lei de la SCP Doru Trăilă și Asociații. Această casă de avocatură aparține fostului soțul al Cristinei Trăilă, deputat PNL din 2017. Ea l-a înlocuit pe Eugen Nicolăescu.

După o lună de când ajunsese în funcția de prim-ministru al României, Ludovic Orban a explicat cum a trăit cu doar 3.100 de lei lunar în anul 2018.

Citeste si: Ludovic Orban, noi detalii despre restricțiile din România: „Se poartă discuţii pentru...” Ce s-ar putea întâmpla până la Paște?

“Sunt un om simplu, care pot spune chiar că sunt auster şi cheltuielile pe care le fac sunt cheltuielile pe care le face orice om normal. Sigur că în viaţă ai ani mai buni, ani mai răi, luni mai bune, luni mai rele, nu întotdeauna trăieşti strict din venitul pe care îl încasezi pe parcursul unui an, ci şi din veniturile pe care le-ai avut anterior sau din alte cheltuieli.

(…) Faptul că au existat anumite, să le spunem, perioade în care să spun nu am înregistrat venituri, şi aici vreau să reţineţi că nu m-am dus şi nu am cerut niciun ajutor de şomaj în perioada respectivă“, a declarat Ludovic Orban.