Ce avere are Regele Charles al III-lea. 10 lucruri pe care nu le știați despre Rege

Author: Bianca Vidoi

Ce avere va moșteni Regele Charles al III-lea

Sursa: Facebook

În urma decesului Reginei Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, Regele Charles al III-lea urmează să moștenească o avere uluitoare.

Se estimează că averea Reginei Elisabeta a II-a era de 500 de milioane de dolari, aproximativ 400 de milioane de lire sterline.

Citeste si: Regina Elisabeta a II a a fost singura persoană din Anglia căreia i s-a permis să conducă fară permis. 10 lucruri neobișnuite pe care nu le știai despre monarhul britanic

Ce avere are Regele Charles al III-lea

Familia regală britanică este susținută, conform tradiției, din fondurile contribuabililor, ca urmare a unui acord încheiat de regele George al III-lea la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Grantul suveran este o plată anuală fixă ​​care este plătită familiei regale din fonduri publice, iar în ultimii doi ani acest grant a avut o valoare de 86 de milioane de lire sterline.

Aceste fonduri sunt folosite pentru a acoperi diferite costuri precum costuri de călătorie, securitate și angajamente oficiale, dar și finanțarea întreținerii reședințelor regale, cum ar fi Palatul Buckingham.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Regina deținea aproximativ 38 de miliarde de dolari în active. Acestea includ proprietăți precum Crown Estate, Palatul Buckingham, Ducatul de Lancaster, Ducatul de Cornwall, Palatul Kensington și Crown Estate Scotland.

Monarhul nu are dreptul să vândă niciunul dintre aceste active, dar  Familia Regală  primește 25% din profiturile obținute de Crown Estate.

Regele Charles moștenește Ducatul de Lancaster, o proprietate privată cu bunuri comerciale, agricole și rezidențiale deținute de regalitate încă din Evul Mediu.

Pe lângă aceste active, Regina Elisabeta a II-a avea și o colecție de bijuterii estimată la suma de 5.5 miliarde de dolari. 

Citeste si: LIVE TEXT: Primul mesaj al Prințului Harry după moartea Reginei Elisabeta a II-a:”Îți mulțumesc pentru sfaturile bune și pentru râsul molipsitor”

10 lucruri pe care nu le știați despre Rege

  1. În 1980, Prințul Charles a scris o carte pentru copii intitulată The Old Man Of Lochnagar.
  2. El este este primul moștenitor regal care a obținut o diplomă universitară.
  3. Motto-ul Prințului de Wales „Ich dien”, care înseamnă „Eu servesc”.
  4. În 1971, a început o carieră în marină, după care a servit pe distrugătorul de rachete ghidate HMS Norfolk și pe două fregate.
  5. Prințul Charles a încălcat tradiția regală, încurajând-o pe Prințesa Diana să îi nască pe fiii ei într-un spital, și nu la Palatul Buckingham, și asistând la nașteri.
  6. Prințul a primit titlul de „Păstrător al vacilor”, în Tanzania, în 2011.
  7. El este nașul a 32 de persoane, inclusiv al Prințesei Maria-Olympia a Greciei.
  8. Prințul Charles și Prințul William nu călătoresc niciodată în același avion pentru a nu muri amândoi într-un accident.
  9. Mai multe dintre vehiculele sale au fost transformate pentru a funcționa cu vin.
  10. Charles i-a dezvăluit odată actriței Julie Walters că este un fan al filmelor Harry Potter.

Citeste si: Scrisoarea secretă a Reginei Elisabeta a II-a. Nimeni nu o poate deschide până în anul 2085. Cui îi este adresată

Surse: capital.ro, g4media.ro