Ce avere are Sorin Grindeanu. Câte case are ministrul Transporturilor și Infrastructurii

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 20 sep 2022, 22:22

Ce avere are Sorin Grindeanu. Câte case are ministrul Transporturilor și Infrastructurii

Sursa: Facebook: Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu este viceprim-ministru și ministru al Transporturilor și Infrastructurii. Datorită funcțiilor pe care le ocupă, acesta este mereu în atenția publicului și a reușit să intre în politică înainte de a ieși de pe băncile facultății.

Sorin Grindeanu urmează să vină sâmbătă, 24 septembrie, în platoul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la ora 22:00.

Ce avere are Sorin Grindeanu

Potrivit declarației de avere pe care acesta a depus-o la Parlament, Sorin Grindeanu deține un apartament, în Timișoara, de 66 mp, dar și un teren intravilan de 503 mp, în Timiș, în comuna Giroc, împreună cu o casă de 205 mp.

De asemenea, ministrul Transporturilor are două conturi în lei, având un total de aproximativ 22.000 de lei și un alt cont în care era depusă suma de 105.000 de euro. De asemenea, politicianul primise un împrumut de aproximativ 30.000 de euro, pe persoană fizică, dar avea și un credit bancar în valoare de aproximativ 52.400 de euro.

În anul 2020, Sorin Grindeanu avea, din partea ANCOM, peste 107.000

de euro și figura cu suma de aproximativ 4.200 de euro din partea Parlamentului României. Tot în același an, Sorin Grindeanu a mai primit suma de 133.000 de lei din partea Autorității Electorale Parlamentare ca returnare a contribuției electorale.

Citeste si: Cum își pot recupera mai ușor banii pe bilete românii care au zboruri anulate la Blue Air

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Ce experiență profesională are Sorin Grindeanu

În anul 1996, Sorin Grindeanu a ocupat funcția de membru al PDSR. Ulterior, acesta a fost: vicepreședinte al Organizației de Tineret PSDR Timiș, membru în Biroul Executiv Județean al PSD Timiș, membru în Consiliul Național al Organizației de Tineret PSD Timiș, președinte executiv al Organizației Județene PSD Timiș.

Din aprilie 2008 și până în iunie 2017, acesta a fost președinte al PSD Timiș și, din august 2020, ocupă funcția de prim-vicepreședinte PSD.

Sorin Grindeanu a anunțat că a fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani și, în următoarele zile, urmează să fie demarate procedurile pentru semnarea contractelor, dar doar dacă rezultatul licitației nu va fi contestat.

Citeste si: Numărul de urgență pentru românii afectați de anularea zborurilor BLUE AIR! Prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat celula de criză

„A fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focşani (A7)! În 10 zile, pot fi demarate procedurile de semnare a contractelor, dacă rezultatul licitaţiei nu va fi contestat. Câştigătorul desemnat astăzi pentru tronsoanele 2 şi 3 (66,9 km) ale Autostrăzii Buzău-Focşani este acelaşi constructor român care a semnat contractele pentru tronsoanele 1 şi 4 ale aceleiaşi autostrăzi, în urmă cu două săptămâni”, a transmis ministrul Transporturilor în mediul online.

Tronsonul doi trebuie să aibă o lungime de 30,8 km, iar suma alocată va fi de 1,31 miliarde de lei, fără TVA, în timp, pentru tronsonul trei, este alocată suma de 1,46 miliarde de lei, fără TVA, pentru cei 36,1 km.  „Construcţia ambelor tronsoane, finanţată prin PNRR, va dura 26 de luni (2025)”, a mai spus acesta.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?