Ce avere are Vladimir Putin în realitate. Cât de bogat este, de fapt, liderul Rusiei

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 03 feb 2023, 07:10

Ce avere are Vladimir Putin în realitate. Cât de bogat este, de fapt, liderul Rusiei

Sursa: Twitter

În acte, președintele Rusiei, Vladimir Putin, pare să fie un om modest, cu venituri modeste, dar situația nu stă chiar așa.

Kremlinul susține că Putin are un salariu anual de 140.000 de dolari. Bunurile sale făcute publice includ un apartament de 800 de metri pătrați, o rulotă și trei mașini.

Ce avere are, de fapt, Vladimir Putin

Potrivit unor experți, Vladimir Putin ar putea fi cel mai bogat om din lume, cu active care ajung până la 200 de miliarde de dolari.

Putin este adesea văzut purtând ceasuri de lux de înaltă clasă, care sunt vândute la prețuri mult mai mari decât presupusul său venit anual.

El a fost fotografiat purtând un ceas Patek Philippe în valoare de 60.000 de dolari și se presupune că deține un Toubograph A. Lange & Sohne de 500.000 de dolari, precum și alte modele de lux.

Se zvonește că Putin ar fi proprietarul unui frumos conac de 190.000

de metri pătrați, așezat pe o stâncă ce are vedere spre Marea Neagră. Această proprietate de coastă are reputația de a fi cea mai mare reședință privată din țară și servește drept palat privat al acestuia, numit în mod afectuos „Cabana de țară a lui Putin”.

Citeste si: Decizia fără precedent pe care ar putea lua-o Vladimir Putin pe 9 mai! La ce riscuri este supusă Ucraina

Proprietatea este tărâmul de joacă al lui Putin, având tavane cu fresce, o piscină de marmură căptușită cu statui ale zeilor greci, o casă de oaspeți de 27.000 de metri pătrați, spa-uri cu hammamuri tradiționale, un salon muzical, vestiare pentru tot personalul său, un amfiteatru, un patinoar de hochei pe gheață de ultimă generație, un cazinou în stil Vegas, un club de noapte dotat cu stâlpi de striptease, o sală de bar în care sunt expuse vinuri și băuturi spirtoase în valoare de peste 100.000

de dolari, o sală de degustare subterană cu vedere la apă și multe altele.

Se pare că cea mai mare parte a conacului este decorată de un brand italian de lux exclusivist numit Citterio Atena, inclusiv canapele în stil Ludovic al XIV-lea, mobilier de sufragerie în valoare de 500.000 de dolari și o masă de bar de 54.000 de dolari. Are chiar și băi împodobite cu perii de toaletă italienești de lux de 850 de dolari și suporturi de hârtie igienică de 1.250

de dolari.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pe lângă tot mobilierul extravagant, se cheltuiesc anual 2 milioane de dolari doar pentru întreținerea peisajului proprietății de către un personal de 40 de persoane.

Kremlinul neagă faptul că palatul aparține lui Putin, spunând că acesta aparține unui om de afaceri bogat. Dar analiștii ruși consideră că este o minciună flagrantă, spunând că niciun om de afaceri nu poate avea proprietăți păzite de FSB (serviciul federal de securitate al Rusiei) cu o zonă de interdicție aeriană deasupra.

Vladimir Putin are avioane, elicoptere și mașini de peste 700 de milioane de dolari

Pe lângă conacul de la Marea Neagră și alte 19 case și 700 de mașini, Putin ar avea o colecție de 58 de avioane și elicoptere, inclusiv un avion de 716 milioane de dolari numit „Kremlinul zburător”, care are o toaletă din aur. Nu este surprinzător, având în vedere gustul său pentru arhitectura grandioasă, neoclasică.

Și pentru a-și păstra deschise opțiunile pe uscat, în aer sau pe mare, el are și un megayacht de 100 de milioane de dolari proiectat de un constructor de submarine nucleare din marina rusă.

Cifra de 200 de miliarde de dolari a fost estimată de finanțistul Bill Browder, care, într-o mărturie în fața Comitetului Judiciar al Senatului SUA în 2017, a declarat că Putin a acumulat cea mai mare parte a averii sale după ce un tribunal din Moscova l-a întemnițat pe oligarhul Mihail Hodorkovski în 2003 pentru fraudă și evaziune fiscală:

Citeste si: Volodimir Zelenski cere o întâlnire cu Vladimir Putin față în față: "Dacă există o singură şansă, ar trebui să vorbim"

„După condamnarea lui Khodorkovsky, ceilalți oligarhi s-au dus la Putin și l-au întrebat ce trebuie să facă pentru a evita să stea în aceeași cușcă cu Khodorkovsky. Din ceea ce a urmat, a reieșit că răspunsul lui Putin a fost: "50%." El nu spunea 50% pentru guvernul rus sau pentru administrația prezidențială a Rusiei, ci 50% pentru Vladimir Putin personal”.

Pe lângă toate acestea, faimoasele Panama Papers au dezvăluit o rețea de tranzacții offshore secrete și împrumuturi în valoare de 2 miliarde de dolari care îl indicau pe Putin în 2016.

Vladimir Putin neagă toate aceste acuzații, recunoscând doar o altă formă de bogăție:

„Sunt cel mai bogat om, nu doar din Europa, ci din întreaga lume: Colecționez emoții. Sunt bogat prin faptul că poporul rus mi-a încredințat de două ori conducerea unei mari națiuni cum este Rusia. Cred că aceasta este cea mai mare bogăție a mea”.

 

Taguri: