Ce AVERE lasa in urma Dinu Patriciu, unul dintre cei mai bogati romani

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:29

A fost cel mai bogat roman si a trait in lux toata viata, dar boala nu l-a lasat deloc sa castige. Dinu Patriciu a murit, in aceasta dimineata, la o clinica din Londra.

Lasa in urma un imperiu imobiliar colosal si o viata traita ca in filme. Implicat in scandaluri politice si economice, unul dintre cei mai influenti romani a pierdut si a castigat inzecit. „ Nu trebuie niciodata sa-ti para rau de ce ai pierdut, ci sa-ti faci socoteala la ceea ce ai castigat, din pierderea aceea ”, spunea magnatul la emisiunea „Profesionistii”, de la Televiziunea Romana.

Dinu Patriciu, cel mai bogat roman, in 2007! Un personaj controversat, cu o avere colosala, caruia nu i-a lipsit nimic.

Arhitect de meserie, Dan Costache Patriciu infiinta imediat dupa revolutie prima societate comerciala din Romania. Era vorba despre un cabinet de arhitectura care a primit numarul 1.

Un an mai tarziu facea primul milion de dolari. L-a pierdut si l-a recastigat ulterior de atat de multe ori, incat a pierdut numaratoarea banilor. A devenit cunoscut in Romania mai ales ca politician si om de afaceri in domeniul petrolier.

Anii au trecut, iar banii s-au adunat. Dinu Patriciu a reusit sa ridice un adevarat imperiu. Cea mai mare lovitura avea sa o dea in urma cu 7 ani, cand a incheiat o afacere de proportii cu un important lant petrolier din kazasthan.

Notorietatea avea sa vina insa la pachet cu nefericirea. Dinu Patriciu a fost implicat in mai multe scandaluri, economice si politice. Este de notorietate conflictul sau cu presedintele Traian Basescu, din mai 2005.

Atunci, Patriciu a fost retinut pentru 24 de ore.

In 2009, in al al doilea tur al alegerilor prezidentiale, un alt scandal se isca intre cei doi, dupa ce Dinu Patriciu dadea publicitatii un filmulet in care Traian Basasesc se pare ca lovea un copil. Un alt scandal care a tinut primele pagini ale ziarelor a fost lupta pentru cele 80 000 de euro pe care i le datora omului de afaceri Peter Imre.

S-au judecat ani de zile, iar Patriciu a fost pe punctul de a fi executat silit. Fosti prieteni, au devenit dusmani de moarte! Din averea colosala de peste 3 miliarde de euro, pe care o avea in 2007, sase ani mai tarziu, afaceristul mai avea in conturi numai un sfert de miliard.

##VIDEO119991##

Dinu Patriciu detinea active imobiliare de aproximativ 1 miliard de euro, reunite sub Dinu Patriciu Global Properties.

Cladiri de birouri si spatiile de retail, in Germania si Romania. In Germania, majoritatea activelor imobiliare detinute erau spatii de birouri si spatii comerciale, inchiriate catre mari retaileri. In Romania, Dinu Patriciu avea exclusiv spatii de birouri.

In 2011, omul de afaceri a lichidat portofoliul imobiliar din Suedia, in schimbul a 110 milioane de euro. A mai vandut o cladire la Paris si una la Haga, pentru aproximativ 26 de milioane de euro.

In octombrie 2011 a vandut mai multe cladiri din vestul Germaniei, din Frankfurt, Dusseldorf, Bremen, Nuremberg si Munich.

In 2011, criza se pare ca l-ar fi ajuns din urma asa ca, afaceristul a decis sa-si vanda ambarcatiunea de lux, care purta numele celor trei femei din viata sa: Dana, Ana si Maria. La licitatie a obtinut putin peste 30 de milioane de euro pentru yahtul luxos.

De-a lungul anilor, Patriciu nu a vrut sa-si plateasca darile catre stat, a fost hartuit in nenumarate procese civile si penale, si asa a adunat peste 100 de milioane de euro datorie. Si asta nu a fost tot! Miliardarul a trebuit sa treaca printr-un complicat proces de divort.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Omul de afaceri s-a luptat, mai bine un an, cu sotia sa, Dana, dupa ce aceasta a cerut partajul, in decembrie 2012. Sotia sustinea atunci ca omul de afaceri nu mai are discernamant si ca a instrainat mai multe bunuri. Cerea sa fie declarata tutorele magnatului. Un an mai tarziu, dinu Patriciu cerea divortul.

Printre altele, sotia l-a trimis pe Dinu Patriciu la psihiatru. Dana cerea jumatate din averea lui Patriciu. Au existat 14 termene si nicio pronuntare. Urmatorul termen era programat luna viitoare. Din pacate, Patriciu nu va mai ajunge la tribunal.

Averea si notorietatea au atras ca un magnet femeile in jurul sau. Miliardarul a avut patru mariaje din care au rezultat doua fete. Primul divort a venit o odata cu primul milion de euro. Dragostea s-a transformat de fiecare data in cearta pe avere. In ultimii ani, lui Dinu Patriciu i-a stat alaturi Melanie, o misterioasa chinezoaica de 45 de ani.

Ultime clipe din viata si le-a trait alaturi de ea, la Londra. Departe, insa, de tot ceea ce l-a facut vreodata fericit. Cine a spuns ca fericirea sta in lucrurile simple, mare adevar a grait. Lui Dinu Patriciu, conturile de miliarde nu i-au adus fercicirea. A invatat, cu timpul, sa o caute in alta parte si, in cele din urma, a gasit-o.

Mare iubitor de arta, Patriciu se putea lauda cu o colectie impresionanta de tablouri, peste 300 de opere extrem de valoroase. De altfel, pana in 2011, Dinu Patriciu a detinut una dintre cele mai importatnte case de licitatii din Romania.

Patriciu a fost un om modest, caruia nu i-a placut sa epateze, dar care s-a bucurat de banii stransi de-a lungul timpului. Una dintre destinatiile de vacanta preferate ale familiei Patriciu a fost insula San Martin. Dupa o viata zbuciumata, in urma cu doi ani, miliardarul era diagnosticat cu o boala grava, cancer la ficat. Ar fi dat toti banii din lume ca sa se faca bine. A fost operat la Milano, unde medicii i-au facut un transplant de ficat. Boala avea insa sa recidiveze.

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.