Ce beneficii aduce apa minerala organismului tau?

Author: O.P.

Avantajele aduse sanatatii de apa minerala se cunosc inca din vremurile Greciei Antice! De aceea, inaintea epocii moderne, oamenii parcurgeau distante lungi pentru a avea acces la izvoare de apa minerala. Aportul de vitamine, minerale si substante nutritive din apa minerala naturala este ideal pentru corpul tau, astfel ca beneficiile sunt nenumarate! In randurile ce urmeaza vom detalia cateva dintre cele mai importante beneficii pe care apa minerala le aduce organismului tau!

Mai mult magneziu - mai multa sanatate!

Magneziul are un rol crucial in mai multe funcții ale organismului tau. Ajuta la reglarea glicemiei si a tensiunii arteriale si este responsabil direct de nivelul de energie resimtit. Este un element chimic implicat si la nivelul muschilor si al sistemului nervos. Apa minerala poate oferi o sursa suplimentara valoroasa de magneziu, pentru ca majoritatea populatiei nu primeste destul din alimentatie. Cu aproximativ 108 miligrame de magneziu pe litru, consumul de apa minerala poate asigura doza necesara zilnica din acest mineral.

Calciu, pentru oase puternice

Aportul de calciu este un alt avantaj al consumului de apa minerale. Unele tipuri contin pana la 348 miligrame de calciu pe litru, ceea ce inseamna aproximativ 44% din doza zilnica recomandata. Cel mai cunoscut rol al acestui element este intretinerea sanatatii oaselor, dar, el este de mare ajutor si functiei musculare, inclusiv celei cardiace. In combinatie cu o dieta echilibrata, consumul de apa minerala te ajuta sa obtii doza necesara de calciu, pentru un nivel optim al sanatatii!

Hidratare, hidratare, hidratare!

Da, chiar e nevoie sa o spunem de trei ori, pentru ca hidratarea este chiar atat de importanta! Invatam, inca din copilarie, ca organismul uman este format din 55-70% apa, asadar consumul acestuil lichid este esential pentru buna functionare a functiilor vitale. Dar, de ce apa minerala, pentru hidratare? Ei bine, lipsa de gust a apei necarbogazoase poate fi motivul pentru care multe persoane nu beau suficienta. Datorita bulelor de gaz, apa minerala ofera o satietate diferita de cea plata. In plus, papilele gustative reactioneaza la compozitia sa. 

Alte beneficii uimitoare

  • Apa minerala poate fi aliatul tau pentru o sanatate optima a organismului. Iata care sunt alte avantaje, daca bei apa minerala, zilnic:
  • Datorita senzatiei de satietate ridicata oferite, poate fi un adjuvant in diete alimentare;
  • Sulfitii regasiti in compozitia sa sustin un proces metabolic functional la cote maxime;
  • Contine potasiu, care imbunatateste memoria si atentia;
  • Are proprietati antiinflamatoare si poate ajuta la ameliorarea durerilor reumatice;
  • Te poate ajuta sa renunti la sucurile carbogazoase, care au un continut ridicat de zahar;
  • Contine fier, sodiu si zinc, elemente cu rol cheie in sustinerea unei bune functionari a organismului;
  • Ajuta la circulatia sangelui;
  • Are electroliti, care ajuta la reglarea functiilor cardiace, musculare si nervoase;
  • Poate intarzia aparitia simptomelor de osteoropoza;
  • Cu un pH intre 6.5 si 8.5, poate sustine intarirea sistemului imunitar;
  • Mentine luminozitatea tenului si tonusul pielii, dar, poate avea si efect de rejuvenare asupra epidermei imbatranite;

Lista poate continua, pentru ca apa minerala este un lichid „minune”! Iata de ce este important sa o consumi in fiecare zi, in detrimentul clasicei ape plate. Intregul tau corp, organele si functiile vitale, precum si cele secundare vor putea profita de nutrientii, vitaminele si mineralele suplimentare. In plus, vei primi un aliat in reglarea proceselor interne, iar tu vei resimti avantajele din plin, pe propria… piele!

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.