Ce beneficii are laptele de aur. Rețeta băuturii care poate îmbunătăți memoria

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 21 mar 2024, 10:30

Rețeta băuturii care poate îmbunătăți memoria

Sursa: freepik

Laptele de aur începe să devină tot mai cunoscut datorită beneficiilor pe care le are asupra creierului, iar aceasta este rețeta preparatului.

Laptele de aur este un preparat din ce în ce mai cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra creierului, iar oamenii sunt tot mai curioși de rețeta acestui preparat, ce îi poate ajuta să reducă stresul cu care se luptă în fiecare zi. Iată care sunt principalele beneficii ale laptelui de aur, dar și care este rețeta faimosului preparat.

Rețeta laptelui de aur

Laptele de aur este o rețetă indiană, pe care oamenii o consumă seara, iar deși aceasta este folosită de mii de ani de către persoanele din Occident, pentru restul oamenilor această

băutură reprezintă o noutate. Această băutură are la bază mai multe condimente ce au mai multe beneficii asupra organismului, iar oamenii apreciază și mai mult faptul că acest preparat nu conțin cofeină. Persoanele ce consumă laptele auriu tind să îl bea cald și pe parcursul serii, astfel încât să le ofere relaxare, însă laptele auriu poate fi consumat și rece, pentru aduce un efect răcoritor corpului.

Citește și: Cele mai sănătoase legume care se platează în luna martie

În cazul în care corpul vostru nu tolerează laptele, acesta poate fi înlocuit cu variantele sale vegetale, precum laptele de migdale, de soia sau alte sortimente pe care le preferați. Pentru a realiza această rețetă de lapte de aur aveți nevoie de doar câteva ingrediente, mai exact 250 ml de lapte de migdale sau cocos, 1 linguriţă de turmeric, 1/2 linguriţă de ulei/unt de cocos, 1 vârf de cuţit de piper negru proaspăt măcinat, 1 linguriţă de miere sau alt îndulcitor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Pentru a începe realizarea acestei rețete trebuie să încălzim laptele într-un ibric, după care începem să adăugăm pudra de turmeric şi uleiul de cocos.

Amestecăm, după care punem laptele auriu într-o cană, peste care presărăm piper negru și miere. În funcție de preferințe, puteți adăuga și alte condimente, precum pudră de vanilie, scorţişoară sau anason.

Cele mai importante beneficii

Ingredientul ce aduce cele mai multe beneficii asupra organismului este turmericul, pe care oamenii îl integrează în tot mai multe preparate. Componenta activă pe care o conține turmericul este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, ce luptă împotriva stresului pe care îl resimte organismul nostru. 

Laptele auriu are și proprietăți antiinflamatorii puternice, ce ajută la reducerea riscului de apariția a afecțiunilor cronice, dar și a durerilor articulare cauzate de osteoartrită și artrită reumatoidă. Mai multe studii recente arată că substanța activă a turmericului, curcumina, alături de ghimbir pot ajuta la îmbunătățirea memoriei și a funcțiilor creierului. 

Beneficiile turmericului nu se opresc aici, iar curcumina este cunoscută pentru ajutorul în starea de spirit și pentru reducerea depresiei.

Ghimbirul și scorțișoara aduc și acestea beneficii necunoscute asupra organismului, mai exact acestea pot ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Se crede că laptele auriu poate fi folosit și de către persoanele ce își doresc să slăbească, în special dacă această băutură este consumată înainte de culcare, deoarece va ajuta în problemele digestive. Pentru ca efectele acestui preparat miraculos să se vadă, oamenii sunt încurajați să consume laptele de aur în mod regulat, potrivit spynews.ro.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.