Ce beneficii are usturoiul verde pentru sistemul nostru imunitar?

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 05 ian 2024, 09:05

Ce beneficii are usturoiul verde pentru sistemul nostru imunitar?

Sursa: PixaBay

Usturoiul verde este o legumă foarte consumată în țara noastră, datorită beneficiilor inedite pe care le aduce sistemului nostru imunitar.

Usturoiul este alimentul pe care românii îl mănâncă cu plăcere, alături de diferite preparate tradiționale, devenind astfel o parte din specificul culinar al țării. Iată ce beneficii are usturoiul verde pentru sistemul nostru imunitar.

Citește și: Cât a ajuns să coste un kilogram de ceapă în 2023? Românii sunt uimiți

Beneficiile usturoiului verde asupra sistemul nostru imunitar 

Usturoiul verde are un gust puțin diferit față de cel folosit în mod normal, iar din acest motiv, mai mulți oameni se pot bucura de gustul acestuia, inclusiv cei care se confruntă cu arsuri. Acest aliment este foarte consumat și datorită multiplelor beneficii pe care le aduce asupra sistemului nostru imunitar, fiind bogat de vitamina B, C, fosfor, mangan, calciu şi zinc. 

Pe lângă multitudinea de vitamine și minerale pe care usturoiul verde le are în compoziția sa, acesta ajută și la circulația sângelui, reglând nivelul de colesterol şi prevenind bolile cardiovasculare. Usturoiul verde poate face acest lucru deoarece ajută la producerea de oxid nitric, o substanță care duce la relaxarea vaselor de sânge, îmbunătățind astfel circulația sângelui. 

Alimentul este cunoscut și pentru efectul său antiseptic și antiinflamator, dar și pentru proprietățile sale terapeutice, motiv pentru care este consumat și de persoane care au probleme cu durerile articulare sau infecțiile de tract urinar.

Usturoiul verde deține ți proprietăți antibacteriene, astfel acesta ajută în ameliorarea  durerilor de stomac, simptomelor specifice parazitozelor, infecțiilor bacteriene sau crampelor abdominale.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Acesta are un rol important și în cazul virozelor respiratorii și al alergiilor, datorită amestecului de uleiuri volatile, vitamine şi minerale, întărind sistemul imunitar, astfel ameliorând simptomele răcelii.

Citește și: Chifteluțe de post cu legume și soia la cuptor. Ce mai ușoară rețetă pentru o mâncare sănătoasă

Rețete cu usturoi verde

Salată de ouă cu usturoi verde

Această rețetă este una foarte rapidă, pe care toată lumea poate să o facă. Pentru acest preparat aveți nevoie de ouă, ulei de măsline, ceapă, usturoi verde, sare și piper.

Primul pas al acestei rețete este fiertul ouălor, iar după ce acest pas este finalizat, acestea se lasă la răcit pentru a fi curățate ulteriror. 

După ce ați curățat ouăle, le tai în bucățele mici. Se spală ceapa și usturoiul verde, după care se taie și acestea și se pun într-un bol, alături de ouăle peste care se toarnă ulei de măsline și se amestecă cu sarea și piperul.

Sos de usturoi verde

Acest preparat este ideal alături de o friptură sau poate chiar ca sos pentru o salată. Tot ce trebuie să faci este să toci mărunt usturoiul verde și să îl pui într-un blender împreună cu uleiul de măsline, sarea, oțetul balsamic și piperul. 

Citește și: Cele mai delicioase rețete de post cu spanac: Trei feluri de mâncare pentru această perioadă

Sursa: stirilekanald.ro, kudika.ro

 


Müjde Uzman, care joacă rolul Alev în producția „O dragoste”, apariție uluitoare în mediul online! Iată cum a fost surprinsă de curând celebra actriță!