Ce BOALA depisteaza animalul de companie printr-o simpla adulmecare a sosetelor

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 31 oct 2018, 10:16

Potrivit celor mai recente descoperiri, caini pot depista, printr-o simpla adulmecare a sosetelor, daca o persoana sufera de malaria, chiar inainte ca simptomele sa apara.

Un studiu efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea Durham, din Marea Britanie, condus de Steven Lindsay,  a scos la iveala faptul ca persoanele infectate pot sa nu aiba niciun simptom, insa mirosul pielii si al transpiratiei tradeaza prezenta infectiei transmise prin intepatura tantarilor.

Experimentul a fost facut pe o serie de copii din Gambia ale caror sosete purtate peste noapte au fost trimsie ingheate intr-un laborator din Marea Britanei, alaturi de o mostra de sange.

Doi caini dresati sa detecteze malaria, un labrador si un retriever, au adulmecat sosetele si, dupa analizarea mostrelor de sange, s-a stabilit cati dintre copii sufereau de malaria si cati nu. Se pare ca, cei doi caini detectasera in mod corect subiectii care erau infectati cu parazitul care declanseaza boala.

 

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.