Ce cadou a primit o badantă româncă din Italia, din partea bătrânei pe care a îngrijit-o! Nepoților femeii nu le-a venit să creadă: „M-am simțit abandonată de voi toți”

Autor: Diana Ghita

Ce a făcut o bătrână din Italia pentru badanta ei

Sursa: Pexels.com

Un caz impresionant din Brescia, Italia, relatat de rotalianul.com, a adus în centrul atenției o româncă în vârstă de 45 de ani, pe nume Antoneta, care, după ani de muncă dedicată îngrijirii unei bătrâne de 92 de ani, a primit o casă în urma testamentului acesteia.

Gestul bătrânei din Italia a fost, însă, contestat de nepoții săi, care au acuzat-o pe Antoneta că ar fi profitat de starea de sănătate precară a femeii pentru a o influența în favoarea sa.

Nepoții bătrânei i-au adus acuzații dure badantei românce

Timp de mai mulți ani, Antoneta a avut grijă de bătrâna italiancă, atât emoțional, cât și fizic. Recunoscătoare pentru grija și devotamentul îngrijitoarei sale, bătrâna a decis să îi lase drept moștenire casa ei din Brescia, un gest considerat de unii drept unul surprinzător, mai ales că cei șase

nepoți ai femeii nu au fost incluși în testament pentru această proprietate. În schimb, aceștia au primit alte bunuri, precum magazinul familiei, dar acest lucru nu i-a mulțumit, așa că au contestat testamentul în instanță.

„Am primit de la ea atenția, grija și afecțiunea pe care nu am primit-o niciodată de la nepoții mei”, a dezvăluit bătrâna, citată de rotalianul.com.

Citește și: Cum a dat lovitura o româncă în Italia! Georgiana și-a îndeplinit visul de a-și deschide propriul restaurant. Afacerea care îi va cuceri pe italieni

Nepoții au încercat să convingă autoritățile că Antoneta ar fi exercitat presiuni asupra bătrânei, întrucât aceasta nu era într-o stare mintală stabilă pentru a lua o astfel de decizie de una singură.

Ei au susținut că îngrijitoarea a forțat-o să îi lase casa și să îi transfere suma de 9.000 de euro necesară pentru plata actelor notariale.

Cum a justificat bătrâna gestul de a-i lăsa casa badantei românce

În sprijinul Antonetei, bătrâna a acceptat să fie supusă unor controale medicale care au confirmat că aceasta era perfect capabilă să ia decizii legale și financiare. În plus, femeia a redactat și o scrisoare personală, în care a explicat că își dorește ca Antoneta să primească casa, ca o dovadă de recunoștință pentru toți anii de îngrijire și sprijin.

Nepoții urmau să moștenească alte bunuri, inclusiv magazinul familiei.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

„Dragii mei nepoți, vă rog să nu fiți supărați pe mine pentru ceea ce am hotărât în testamentul meu.

Am ajuns să iau această decizie pentru că m-am simțit abandonată de voi toți. Așa cum voi nu v-ați simțit obligați față de mine cu ceva, la fel și eu am considerat că sunt liberă să decid ce voi face și cui voi lăsa bunurile mele după ce nu voi mai fi.(...)

Am avut de la această femeie (de la îngrijitoarea româncă, n.r.) atenția și afecțiunea pe care nu am primit-o niciodată de la voi.

Vă cer și doresc în mod deosebit ca deciziile mele să fie respectate, pentru că vreau să dau posibilitate Antonetei să-și  trăiască viața liniștită și cu demnitate”,  a scris bătrâna, în scrisoare, potrivit sursei citate.

Citește și: O bătrână a murit după ce a fost agresată pe stradă. Tragedia a avut loc în Capitală

Chiar și cu această scrisoare, procurorul Marzia Aliatis a considerat că e necesar să o întâlnească personal pe bătrână pentru a se asigura că aceasta a fost într-adevăr conștientă și sigură de deciziile sale. În urma întâlnirii, s-a convins că bătrâna a făcut donația din proprie voință.

„Bătrâna de 92 de ani este lucidă și conștientă de tot ceea ce afirmă”,  a spus procuroarea italiană, în instanță, conform rotalianul.com.

Pe durata procesului, Antoneta a fost reprezentată de avocata Rosa Afrune, care a adus în fața instanței toate documentele necesare pentru a dovedi legitimitatea donației. În ciuda acuzațiilor inițiale și a încercărilor nepoților de a invalida testamentul, instanța a decis în favoarea româncei.