Ce condiție trebuie să îndeplinească turiștii care vor să meargă în Grecia? Doar așa le este permis accesul în țară

Author: B.H.
Actualizat: 29 ian 2021, 00:00

Ce condiție trebuie să îndeplinească turiștii care vor să meargă în Grecia? Autoritățile au luat această decizie pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Ce condiție trebuie să îndeplinească turiștii care vor să meargă în Grecia? Pentru că numărul cazurilor noi de coronavirus a început să crească din nou în țările europene, autoritățile din Grecia au luat decizia de a schimba regulile privind accesul în țară.

Citeste si: Ce tip de bolnavi provoacă peste 50% din noile cazuri de Covid-19

Ce condiție trebuie să îndeplinească turiștii care vor să meargă în Grecia? Doar așa le este permis accesul în țară

Turiștii care își doresc să își petreacă concediul în Grecia trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19. Autoritățile au decis ca începând de marți, toate persoanele care intră în țară prin vama Kulata-Promachonas să prezinte un astfel de test, cu precizarea ca acesta să nu fie mai vechi de 72 de ore, potrivit digi24.ro .

Guvernul de la Atena a menționat că măsura intră în vigoare de pe data de 14 iulie, începând cu ora 06 dimineața, iar de la această regulă fac excepție doar diplomații, medicii sau lucrătorii în transporturi. 

Citeste si: Avertisment din partea specialiștilor: "Se schimbă profilul pacienților COVID." Ce categorie de vârstă este afectată?

Mai mult decât atât, pe lângă testul negativ pentru COVID-19, turiștii trebuie să completeze în continuare formularul online, cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în țară. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Grecia a închis granițele pentru acești turiști. Care este motivul?

Grecia a închis granițele pentru acești turiști. Iată care este motivul pentru care autoritățile au luat o astfel de măsură.

Grecia a închis granițele pentru acești turiști. Grecia este țara care nu a înregistrat foarte multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, motiv pentru care autoritățile au impus reguli astfel încât numărul de îmbolnăviri să nu crească odată cu deschiderea sezonului estival.

Grecia a luat decizia de a închide granițele pentru turiștii care vin din Serbia. Măsura se păstrează până pe data de 15 iulie, însă există posibilitatea ca intervalul de timp să fie prelungit în cazul în care situația o va impune. Autoritățile din Grecia au luat această măsură pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, în contextul în care, în Serbia, numărul cazurilor de îmbolnăvire a crescut foarte mult în ultimele săptămâni.

Excepție de la această restricție de călătorie fac deplasările care nu pot fi amânate, cum ar fi călătoriile în inters de serviciu, de afaceri. 

Citește continuarea aici.

Citeste si: Semnal de la Guvern. Ce spune ministrul despre reintrarea în starea de urgență

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.