Ce contin cu adevarat cerealele pe care le mananci cu lapte si cat sunt de sanatoase pentru copii

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 22 sep 2020, 15:25

Din grau, porumb, ovaz sau orz, cu adaos de fructe confiate sau in amestec cu nuci si stafide, cerealele sunt preferatele celor mici, mai ales la micul dejun.

Dincolo de gustul pe care copiii il adora, noi, parintii, trebuie sa fim atenti si la alte lucruri: substantele periculoase si cantitatea uriasa de zahar pe care astfel de produse le ascund.

Sa fie integrale, fara adaos de zahar sau colorate, dulci si cu gust bun? Oare ce alegere fac cei mici atunci cand li se ofera ambele tipuri de cereale?

„Nu ne dam seama ca de fapt prin acest obicei alimentar, micul dejun, noi ne otravim proprii copii.

Este doar una din concluziile Asociatiei pentru Protectia Consumatorului care a analizat zeci de tipuri de cereale de pe piata.

„Am gasit si cereale in care cantitatea de zahar este de 50 de ori mai mare decat cea din cerealele integrale. Am gasit un produs in care zaharul adaugat reprezinta 51%.”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Gustul

dulce si culorile atragatoare ale cerealelor mancate zilnic la micul dejun reprezinta un real pericol, spun medicii. Tot ei ne atrag atentia ca vad din ce in ce mai multe cazuri de copii supraponderali, cu probleme cardiace, hormonale sau renale.
O cantitate mult prea mare de zahar, coloranti si glicerina sunt doar cateva dintre ingredientele continute de cerealele pe care copiii le prefera la micul dejun.

 

Taguri: