Ce conține cutia misterioasă pe care sportivii medaliați o primesc la Jocurile Olimpice de la Paris. Creația a necesitat 2.000 de ore de muncă

Autor: Diana Bostan

Pe lângă medalii, sportivii premiați primesc și o cutie misterioasă.

Sursa: Profimedia

La Jocurile Olimpice din Paris 2024, atleții nu primesc doar medalii pe podium, ci și o cutie de aur misterioasă. Iată ce se află în interiorul acestei cutii!

Potrivit site-ului oficial al Jocurilor Olimpice, cutia îngustă de 40 de centimetri conține posterul oficial al Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. Posterul, creat de ilustratorul renumit Ugo Gattoni, a necesitat aproape patru luni și 2.000 de ore pentru a fi conceput și finalizat, a declarat artistul într-un interviu din martie pentru Olympics.com.

Citește și: O înotătoare a fost eliminată de la Jocurile Olimpice după ce a încălcat o regulă, alături de iubitul ei. Primele declarații despre ce s-a întâmplat, de fapt

Cutia misterioasă conține posterul oficial al Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 

Joachim Roncin, directorul de design al Jocurilor Olimpice din Paris 2024, a declarat pentru Olympics.com că și-a dorit ca posterul să fie plin de simboluri și să spună nenumărate povești. "Există multe detalii mici, sunt povești în cadrul poveștilor", a adăugat el.

Citește și: „Te iubesc, mă!”. Cine este tânărul care a izbucnit în lacrimi în brațele lui David Popovici după ce a obținut medalia de aur? Gestul incredibil al campionului

Potrivit Today, designul lui Gattoni prezintă un „oraș de fantezie” care servește și ca un mare stadion, incluzând repere pariziene precum Turnul Eiffel, Râul Sena și Arcul de Triumf. De asemenea, include simboluri ale Jocurilor, cum ar fi inelele olimpice, Agitos și medalii olimpice, plus reprezentări ale mai multor sporturi precum scufundări, breaking și înot.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Pentru prima dată în istoria Jocurilor de Vară, atât posterele olimpice, cât și cele paralimpice au fost proiectate împreună. Deși fiecare poster poate sta singur, combinate, designul lui Gattoni devine o imagine unitară.

Posterul a fost realizat manual

Conform sursei menționate anterior, Gattoni a realizat posterul manual și este "foarte mulțumit de el", conform interviului său din martie de pe site-ul olimpic.

El a menționat că așteaptă cu nerăbdare să vadă „cât de mult va fi apreciat de oameni”.

Citește și: Câți bani oferă celelalte țări sportivilor care se întorc acasă cu medalia de aur de la Jocurile Olimpice! David Popovici va primi 140.000 de euro

Conform site-ului oficial al Muzeului Olimpic, posterele au fost create pentru Jocurile Olimpice încă de la începutul secolului 20.

Pe lângă poster, medaliații vor primi și o jucărie de pluș cu mascotele jocurilor, inspirată de bonetele frigiene, având culoarea medaliei și cuvântul „Bravo” în franceză, potrivit site-ului olimpic.

Deși medaliile olimpice sunt un cadou obișnuit pentru sportivii câștigători, premiile din acest an au și un element special: fiecare medalie de aur, argint și bronz conține o piesă hexagonală de fier de 18 grame provenită din Turnul Eiffel, încorporată în designul său.

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!