Ce conțineau plicurile primite de Ambasada Ucrainei la București. Ochi de animale și colete însângerate au fost trimise misiunilor diplomatice ucrainene

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 08 sep 2023, 02:30

Ce conțineau plicurile primite de Ambasada Ucrainei la București

Sursa: Facebook Ambasada Ucrainei la București

SRI a anunțat ce conțineau plicurile primite de Ambasada Ucrainei la București. Ochi de animale, colete însângerate și substanțe explozive au fost trimise misiunilor diplomatice ucrainene.

SRI a anunțat ce conțineau cele două plicuri trimise marți Ambasadei Ucrainei la București. În ultima săptămâna, zeci de misiuni diplomatice ale Ucrainei în Europa au primit plicuri însângerate, care conțineau ochi de animale, sau substanțe explozive. 

Citește și: Descoperire înfiorătoare în pădurea din Izium, localitate recuperată recent de ucraineni! Sute de cadavre au fost lăsate în urmă de ruși

Ce conțineau plicurile primite de Ambasada Ucrainei la București

Cele două plicuri trimise Ambasadei Ucrainei la București  conțineau fragmente de țesuturi organice, a anunțat Serviciul Român de Informații. 

„În legătură cu cele două plicuri suspecte ridicate în cursul zilei de ieri de la ambasada Ucrainei din București, vă facem cunoscute următoarele aspecte: În urma primelor analize de laborator, s-a constatat că în plicuri nu se află conținut de interes pirotehnic și nici alte substanțe periculoase.

Menționăm că analizele specifice au arătat că plicurile conțin fragmente de țesuturi organice, iar pentru stabilirea provenienței acestora este necesară o analiză suplimentară pe care o vor efectua instituțiile abilitate ale statului. Pe componenta prevăzută de atribuțiile legale pe care le are SRI, verificările întreprinse de noi s-au finalizat”, a transmis SRI, într-un comunicat de presă. 

Citește și: Schimb de prizonieri militari între Ucraina și Rusia: Apărătorii de la Azovstal au ajuns acasă! Mykhailo Dianov, simbol al apărării de la Uzina din Mariupol, a fost și el eliberat

Colete însângerate au primit mai multe misiuni diplomatice ale Ucrainei 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Colete însângerate conţinând ochi de animale au ajuns săptămâna trecută la ambasade ucrainene din mai multe ţări.

Înainte de aceasta, o serie de scrisori-capcană au fost trimise mai multor instituţii din Spania, într-unul din cazuri un agent de securitate fiind rănit uşor.

Potrivit ministrului ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, în ultimele zile 31 de colete au fost trimise la misiunile ucrainene din 15 țări din Europa, între care și România: Austria (1), Vatican (1), Danemarca (1), Spania (5), Italia (4), Kazahstan (1), Olanda (1), Polonia (6), Portugalia (2), România (2), SUA (1), Ungaria (2), Franța (1), Croația (1), Republica Cehă (2).

Sunt în contact permanent cu colegii mei miniștri de externe, ambasadele ucrainene interacționează cu partea străină în contextul investigării tuturor amenințărilor. Recunoscător și autorităților de aplicare a legii din Ucraina, care au lansat prompt ancheta.

Campania de teroare împotriva diplomaților ucraineni, care se desfășoară în prezent, este fără precedent la scara ei nu doar în contextul Ucrainei, ci la nivel mondial.

Nu-mi amintesc de niciun caz din istorie ca atâtea ambasade și consulate ale unei țări să fi fost supuse unor astfel de atacuri în masă într-o perioadă atât de scurtă.

Dar oricât de mult ar încerca dușmanii să intimideze diplomația ucraineană, nimic nu va funcționa în ei. Continuăm să muncim pentru victorie”,  este mesajul transmis de ministrul ucrainean de Externe și publicat pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Ucrainei în România

Reacția MAE privind plicurile suspecte primite de Ambasada Ucrainei 

Ministerul Afacerilor Externe din România consideră inacceptabilă şi intolerabilă orice formă de ameninţare teroristă şi condamnă cu toată fermitatea orice acţiune de intimidare a unei misiuni diplomatice.

”Instituţiile româneşti abilitate au intervenit cu maximă promptitudine pentru securizarea perimetrului şi ridicarea corespondenţei menţionate.  Ambasada Ucrainei a transmis mulţumiri pentru reacţia rapidă şi eficientă a autorităţilor competente”,  a transmis MAE într-un comunicat. 

Sursă: hotnews.ro

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.