Ce copii vor primi alocații majorate cu 100%. În funcție de ce criterii se fac departajările

Autor: Andreea Buinoschi

Ce copii vor primi alocații majorate cu 100%. În funcție de ce criterii se fac departajările

Sursa: Istock

Un proiect a fost propus pentru modificarea Legii 277/2010 cu privire la alocațiile și la ajutoarele sociale pentru mai multe categorii de persoane. Din cauza crizei economice actuale, se încearcă sprijinirea familiilor nevoiașe.

Senatul a adoptat tacit un proiect de lege pentru modificarea Legii 277/2010 în ceea ce privește alocațiile și ajutoarele sociale.

Ce copii vor primi alocații majorate cu 100%

Printre modificările care au fost propuse se numără dublarea alocațiilor pentru copiii care provin din familii cu venituri mici, pentru a spori, în acest fel, natalitatea țării.

În expunerea de motive, este precizat faptul că alocațiile nu au mai fost actualizate de șapte ani și trebuiesc adaptate la vremurile actuale.

„Pentru a răspunde acestei probleme, prezenta propunere legislativă are în vedere o majorare cu 100% a alocației pentru sprijinirea familiilor, pentru toate categoriile de beneficiari prevăzuți de lege, de la familiile cu un copil și până la familiile cu patru sau mai mulți copii.

Citeste si: Vești bune pentru români! Statul oferă 300 de lei pe lună, începând cu 1 ianuarie 2023. Cine sunt beneficiarii

De asemenea, în vederea actualizării categoriilor de beneficiari, propunem și majorarea cu 100% a limitelor eligibilității beneficiarilor și a nivelului de alocație, în funcție de venitul net mediu lunar pe membru de familie, dat fiind că în ultimii 7 ani nivelul salariului minim pe economie s-a majorat în fiecare an, astfel încât numărul de beneficiari ai legii s-a redus de la un an la altul”, a fost precizat în expunerea de motive.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Klaus Iohannis a promulgat legea pentru majorarea ajutorului de șomaj

Pentru cei care au efectuat un stagiu de cotizare de cel puțin 12 luni, cuantumul indemnizației de șomaj se va majora și va ajunge la valoarea indicatorului social de referință (ISR) în vigoare la data stabilirii acestuia.

Joi, 29 septembrie, Klaus Iohannis, președintele României, a promulgat legea, urmând publicarea ei în Monitorul Oficial.

În expunerea de motive este precizat faptul că pandemia este vinovată pentru pierderea a multor locuri de muncă și șomerii găsesc foarte greu, chiar și după atâtea luni, un loc de muncă.

„Am formulat prezenta propunere legislativă prin care facilităm acordarea unui ajutor bănesc însemnat categoriei de cetățeni care se află în şomaj(...). Credem că şomerii trebuie susținuti, în special în această perioadă de criză, pentru că, în scurtă vreme, familiile lor se vor afla la limita subzistenței”.

Citeste si: Decizie privind dublarea alocațiilor. Măsura prevede majorarea pragului de venituri de la care se acordă ajutorul de la stat

În momentul de față, pentru persoanele care au cotizat cel puțin un an, Legea nr. 76/2002 stabilește că valoarea indemnizației de șomaj este de 75% din valoarea ISR.

Conform avocatnet.ro, după ce propunerea legislativă va fi aplicată, dar cu condiția ca valoarea ISR să rămână tot la pragul de 525,5 lei, o persoană care a cotizat cel puțin un an la bugetul de stat va putea să obțină o indemnizație de șomaj mai mare cu 130,5 lei.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.